Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

«Του Κουτρούλη το πανηγύρι» σήμερα στην Καλαμπάκα


Η Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Όψεις συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία με την Ηθογραφική Μουσική Κωμωδία "Του Κουτρούλη το Πανηγύρι" στην οποία πρωταγωνιστούν ο γνωστός ηθοποιός Ισίδωρος Σταμούλης και η Βάσω Μακρή.




Σήμερα Κυριακή 31 Ιουλίου το έργο θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Καλαμπάκας ώρα 9:15.

Το έργο εξελίσσετε σε μια επαρχιακή  πόλη όπου πηγαίνει να αναλάβει τα καθήκοντά του ο Ενωματάρχης Κουτρούλης (Παύλος Βησσαρίου) και τον υποδέχεται ολόκληρο το χωριό. Ο ίδιος είναι αγράμματος και προσπαθεί να επιβάλει την γνώμη του μέσα από κωμικό-τραγικές καταστάσεις χρησιμοποιώντας την εξουσία που του δίνει η θέση του. Εκεί γνωρίζεται με την Αφροδίτη Σαλταπίδα (Βάσω Μακρή) καλλιτέχνιδα και ηθοποιό της εποχής και την ερωτεύεται. Έρχεται σε διαμάχη με τον Ανδρέα Ανθίκη (Ισίδωρος Σταμούλης) ενώ η ίδια τον σέρνει κυριολεκτικά από την μύτη μέχρι να πιστέψει πως μπορεί να γίνει ο Βασιλιάς του Γέλωτα.

Η ανθρώπινη απληστία, το οικονομικό συμφέρον είναι οι καταστάσεις όπου ο Ι. Λάιος σατιρίζει τα ήθη την υποκρισία της εποχής και το πάθος της εξουσίας. Πρόκειται για μια εξαιρετική Μουσική Ηθογραφική Κωμωδία με πλούσια Σκηνικά-Κοστούμια εποχής-Τραγούδια, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία και εκπληκτικές ερμηνείες.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ Γενική είσοδος .

Παίζουν οι Ηθοποιοί:

    Ισίδωρος Σταμούλης,
    Βάσω Μακρή
    Παύλος Βησσαρίου
    Κατερίνα Τασιοπούλου
    Ανδρέας Ζυγογιάννης
    Ευγενία Βησσαρίου
    Κώστας Βαρσάμης.

Σκηνοθεσία: Παύλος Βησσαρίου.
Πρωτότυπη Μουσική: Πέτρος Σατραζάνης
Χορογραφίες: Αντιγόνη  Καραπάνου
Ήχος-φώτα:Έλενα Σιώκου-Ρόζα Γουλοπούλου.
Φωτογραφίες: Κώστας Κορκόντζιαλος.
Σκηνικά: Δήμητρα Γιοβάνη-Παύλος Βησσαρίου
Θεατρολογική Μελέτη Κειμένου: Ανδρέας Ζυγογιάννης


Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: