Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Χρυσές στις καρδιές μας


H ομάδα της Εθνικής πόλο  ύψωσε την γαλανόλευκη στο ψηλότερο σημείο του Σινικού τοίχους κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης χάρις της μεγαλειώδη νίκη της στον τελικό κόντρα στην οικοδέσποινα Κίνα με 9-8.





Το 1992 η Βούλα Πατουλίδου λίγο πριν τον μεγάλο τελικό των 100μ. με εμπόδια στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης είχε πει “για την Ελλάδα ρε γαμώτο” . Μια φράση που έμεινε στην ιστορία. Μια νίκη που έβγαλε την μικρή Ελλαδίτσα από την αφάνεια και έγινε ο προπομπός μιας πραγματικά χρυσής δεκαετία για τον ελληνικό στίβο και όχι μόνο.

Πριν δυο μέρες , παραμονή του μεγάλου τελικού , η Σταυρούλα Αντωνάκου είχε δηλώσει στα ελληνικά ΜΜΕ “Θέλουμε τη νίκη στον τελικό για να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος”.Έτσι απλά , ούτε για τα πριμ , ούτε για τα προνόμια , ούτε για τις μεταγραφές. Για να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος που τόσοι και τόσοι φρόντισαν να ποδοπατήσουν με τις πράξεις τους. Και ακούστηκε . Και ασχολήθηκαν πλέον όλοι και με αυτήν την ομάδα . Και με αυτό τον αθλητισμό που τόσο καιρό κάνουν πως δεν τον ξέρουν.

Καλό θα είναι πάντως όλοι αυτοί που θα πάνε την Κυριακή στο αεροδρόμιο να υποδεχθούν τα χρυσά κορίτσια του Γιώργου Μορφέση να τα ρωτήσουν όπως και τον προπονητή τους. Πως τα βγάζουν πέρα;Πως πάνε στην προπόνηση;Έχουν νερά να πιουν ; Μπας και μάθουν πως ήρθε αυτό το μετάλλιο.

Εμείς που ξέρουμε πάντως μόνο μια λέξη μπορούμε να αρθρώσουμε για αυτές τις κοπέλες . ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου