Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Εξώδικο και από τη Renault - ζητά να επιστρέψουν 4 αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους Τρικαλινοί

Μετά το εξώδικο που έστειλε η εταιρία BMW στη νομαρχία Τρικάλων, με αφορμή το κανόνι γνωστού Τρικαλινού επιχειρηματία, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται εκτός Ελλάδας, σειρά είχε εξώδικο της εταιρίας Renault.



Σύμφωνα με το συγκεκριμένο εξώδικο η εταιρία αναζητά 4 αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους Τρικαλινοί και τα οποία η εταιρία θεωρεί περιουσία της. Συνολικά, δε, μετά το εξώδικο της BMW τα αυτοκίνητα που διεκδικούν οι δύο εταιρίες ξεπερνούν τα δέκα πέντε.

Δεν είναι, βέβαια αυτό το μοναδικό πρόβλημα που προέκυψε μετά το κανόνι της εταιρίας και την αποχώρηση του επιχειρηματία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει άνθρωπος που πλήρωνε κανονικά τις δόσεις χωρίς να παραλάβει το αυτοκίνητο και όταν διαμαρτυρήθηκε, πριν ακόμη την αναχώρηση του αντιπροσώπου, κατά περίεργο τρόπο πήρε πίσω τα χρήματά του.

Επίσης, υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες καταναλωτές, που έλαβαν αυτοκίνητα προσωρινά, έως ότου έρθουν τα κανονικά αυτοκίνητα, ενώ από το τμήμα συγκοινωνιών υπάρχουν πλέον της μίας δοκιμαστικής πινακίδας, βάσει πάντα των ίδιων πληροφοριών, για ένα αυτοκίνητο.
Όπως και να έχει το όλο ζήτημα η υπόθεση είναι περιπεπλεγμένη ήδη. Και όσα έρχονται στο φως στοιχεία, τόσο θα περιπλέκεται.

Στο δρόμο
Μία εξίσου σημαντική – αν όχι και σημαντικότερη διάσταση – ωστόσο είναι εκείνη αφορά στους εργαζόμενους στην συγκεκριμένη επιχείρηση που μένουν στο δρόμο. Πενήντα άνθρωποι, πενήντα οικογένειες στα Τρίκαλα, μετά το κανόνι της εταιρίας μένουν στο δρόμο, αντιμετωπίζοντας τη βάσανο της ανεργίας.

Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν τους έχουν δώσει χαρτί απόλυσης, οπότε αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας, γεγονός που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν ένα ακόμη πρόβλημα. Πάντως, από τους πενήντα, κάποιοι είχαν αποχωρήσει από την εργασία τους πριν το κανόνι, με βασική αιτία το γεγονός ότι η εργοδοσία δεν εμφανιζόταν συνεπής στις πληρωμές.

Στην παρούσα φάση περίπου 40 και πλέον εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο. Το χαρτί της απόλυσης, τουλάχιστον μέχρι χθες δεν το είχαν παραλάβει και αυτό σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλη τη χώρα.

ΕΡΕΥΝΑ Της Ελπίδας Κουτσογιάννη

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου