Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Δύο νέοι αντινομάρχες με απόφαση του νομάρχη Τρικάλων


Στη θέση τους παραμένουν οι αντινομάρχες Νίκος Σακκάς και Ντίνος Κοτρώνης ενώ νέα καθήκοντα αναλαμβάνουν ως αντινομάρχες οι κ.κ. Αχιλλέας Αλεξίου και Χρήστος Αναστασίου




Δύο νέοι αντινομάρχες τοποθετούνται με απόφαση του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, ενώ στις θέσεις τους παραμένουν άλλοι δύο με θητεία ενός έτους στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων. Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε χθες ο κ. Βλαχογιάννης, στη θέση τους παραμένουν οι αντινομάρχες Νίκος Σακκάς και Ντίνος Κοτρώνης ενώ νέα καθήκοντα αναλαμβάνουν ως αντινομάρχες οι κ.κ. Αχιλλέας Αλεξίου και Χρήστος Αναστασίου.

Στον τουρισμό

Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του ο νομάρχης
αναθέτει καθήκοντα εντεταλμένου, για τα ζητήματα τουρισμού, στον Χρήστο Μιχαλάκη.
Σε δηλώσεις του ο νομάρχης υπογράμμισε πως όλο το βάρος θα δοθεί στην τουριστική προβολή του νομού όπως έχει γίνει και μέχρι τώρα, προσθέτοντας πως ο κ. Μιχαλάκης θα διαθέτει το δικό του γραφείο για την προώθηση τέτοιων θεμάτων.


Αγαπημένους

Στους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων αναδείχθηκαν τα Τρίκαλα, το Περτούλι και η Ελάτη στο πλαίσιο του διαγωνισμού της εκπομπής «I LOVE GR» του ΣΚΑΪ.
Μετά τα Μετέωρα που έχουν περάσει στον τελικό ειδικού διαγωνισμού του ΣΚΑΪ (αποτελέσματα 5/10/2009), στην επόμενη φάση του διαγωνισμού της δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής προκρίθηκαν Τρίκαλα, Περτούλι και Ελάτη.

«Χαιρόμαστε που δύο περιοχές μας θα διαγωνιστούν στον τελικό της εκπομπής του Σκάι και θα γίνει σημαντική προβολή του νομού μας» δήλωσε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.
Στο πλαίσιο της εκπομπής που παρουσιάστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, τις τρεις περιοχές του νομού μας «σμίλεψε» ο γλύπτης, καθηγητής Εικαστικών Τεχνών Σώτος Αλεξίου, ενώ παρουσιάστηκε και φιλμάκι με δηλώσεις της συμπολίτισσας βουλευτού Β’ Αθηνών και πρώην κορυφαίας ακοντίστριας κ. Σοφίας Σακοράφα, η οποία έδωσε στους ταξιδιώτες το στίγμα των τριπλής πρότασης του ν. Τρικάλων.

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ συμμετείχε 25μελής ομάδα του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων, από την οποία μίλησε η Κάτια – Νανά Μάνου απαντώντας στο ερώτημα των παρουσιαστών «γιατί επιλέγουμε Τρίκαλα, Περτούλι και Ελάτη».



Ποιοι διαγωνίστηκαν

Στην τετράδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού είναι η Σύρος (1η), Τρίκαλα, Περτούλι και Ελάτη (2η), Μάνη (3η) και Ίος (4η θέση), ενώ διαγωνίστηκαν και οι Πάρος & Αντίπαρος, Έδεσσα, Σκιάθος, Λασίθι, Βόρεια Εύβοια και η Καρδαμύλη.

Η κάμερα της εκπομπής περνώντας από τους πρόποδες του Κόζιακα και τα… δύο στενά των Τρικάλων, ανεβαίνει τις πλαγιές του Κερκέτιου Όρους –όπως είναι το δεύτερο όνομα του Κόζιακα- για να φτάσει, ανάμεσα από τα πυκνά και καταπράσινα δάση, σε δύο πανέμορφα μικρά χωριουδάκια, που έχουν διατηρήσει τη γραφικότητα, την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική και την αυθεντική γοητεία τους.

Η Ελάτη και το Περτούλι, έχουν αναδειχθεί σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για όλες τις εποχές του χρόνου, αφού προσφέρουν άφθονο χιόνι και αρκετές πίστες για σκι για το χειμώνα και μία υπέροχη φύση για το καλοκαίρι. Τοξωτά πέτρινα γεφύρια, πετρόχτιστα σπίτια, κατάφυτα δάση με έλατα, καταπράσινα λιβάδια, ποτάμια και επιβλητικά βουνά συνθέτουν την περιοχή του ορεινού όγκου των Τρικάλων, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους φημισμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς των Άλπεων.



Του Αποστόλη Ζώη ΕΡΕΥΝΑ




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου