Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Σήμερα στα Τρίκαλα η νεανική συναυλία με το επιτυχημένο μουσικό σχήμα Ευρυδίκη-Δημήτρης Κοργιαλάς


Στην κεντρική Πλατεία, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τρικκαίων





Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων, διοργανώνει σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 8.00μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, συναυλία με την Ευρυδίκη και το Δημήτρη
Κοργιαλά.
Με μια δυνατή χημεία και την πιο θετική τους διάθεση θ’ανεβούν στην σκηνή και θα δημιουργήσουν την πιο ευχάριστη μουσική ατμόσφαιρα. Τα τραγούδια τους κινούνται σε electro - pop και rock ήχους. Χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις, είναι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες με πολλές επιτυχίες και συναυλίες στο ενεργητικό τους. Σε κάθε τους εμφάνιση γνωρίζουν πώς να ξεσηκώνουν το κοινό, χαρίζοντας στιγμές μελωδικές, ερμηνεύοντας τις δικές τους επιτυχίες που όλοι έχουμε αγαπήσει, αλλά και μεγάλες επιτυχίες γνωστών καλλιτεχνών.

Η Ευρυδίκη, γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό της Κύπρου και μεγάλωσε στη Λευκωσία, όπου άρχισε συστηματικές σπουδές από μικρό παιδί φοιτώντας στο Ελληνικό Ωδείο της Λευκωσίας. Μαθήτρια ακόμα του δημοτικού άρχισε να παίρνει μέρος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σαν τραγουδίστρια.
Το 1983 πήρε μέρος στο συγκρότημα που εκπροσώπησε την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι του Σταύρου Σιδερά "Η αγάπη ακόμα ζει". Στον διεθνή διαγωνισμό της Eurovision συμμετείχε άλλες 4 φορές, τις 2 σαν μέλος των συγκροτημάτων που εκπροσώπησαν την Κύπρο, το 1986, με το τραγούδι του Πέτρου Γιαννάκη "Τώρα ζω", που ερμήνευσε η Ελπίδα και το 1987 με το τραγούδι του Άντρου Παπαπαύλου "'Ασπρο-μαύρο", που ερμήνευσε η Αλέξια και τις άλλες 2 φορές μόνη της ως εκπρόσωπος πολίτης Κύπρου με τα τραγούδια του Γιώργου θεοφάνους "Ταιριάζουμε" και "Είμαι άνθρωπος κι εγώ".
Όταν τελείωσε το Λύκειο πήγε στη Γαλλία όπου σπούδασε τραγούδι, θέατρο και χορό στο κολέγιο "Studio Des Varietes" του Παρισιού και στη συνέχεια έγινε δεκτή στο "Berklee College Of Music" της Βοστώνης, όπου συμπλήρωσε τις μουσικές σπουδές της με μαθήματα αρμονίας και ενορχήστρωσης.
Από τον Χειμώνα του 1989 εργάζεται στην Αθήνα. Η πρώτη της συνεργασία, τον ίδιο χειμώνα με τους Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Σπανό και Μάριο Τόκα γίνεται σε γνωστό κέντρο της πρωτεύουσας. Ακολούθησαν κι άλλες σημαντικές συνεργασίες της στα μεγάλα music halls της Αθήνας.
Μετά από δύο πετυχημένες συνεργασίες στη δισκογραφία με τους Δάκη, Μαντώ και Γιώργο Πολυχρονιάδη στους δίσκους "Το πρώτο μου πάρτυ" και "Το πρώτο μας πάρτυ", με τραγούδια της δεκαετίας του '60, η Ευρυδίκη κυκλοφορεί τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με γενικό τίτλο "Για πρώτη φορά" σε μουσική των Αλέξη Παπαδημητρίου και Γιώργου θεοφάνους και στίχους των Αλέξη Παπαδημητρίου, Γιώργου θεοφάνους και Λεωνίδα Μαλένη.
Έτσι ξεκινάει την προσωπική δισκογραφική της καριέρα και αμέσως καθιερώνεται σαν μία από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες.

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς γεννήθηκε στην Ναύπακτο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με την μουσική άρχισε να ασχολείται σε ηλικία 17 ετών παίζοντας σε διάφορα γκρουπ. Το 1997, ο Δημήτρης, υπογράφει συμβόλαιο με την Universal Μusic από την οποία κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά, η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο: "Προς τα έξω".
Την μουσική και τους στίχους στα εννέα έχει γράψει ο ίδιος ενώ διασκευάζει και το τραγούδι "Μην υποκρίνεσαι" του Νίκου Ζιώγαλα.
Από τη πρώτη προσωπική δουλειά του Δημήτρη Κοργιαλά ξεχώρισαν τα κομμάτια: "Επειδή δεν σ' αντέχω", "Μετράω", "Μην υποκρίνεσαι".
Τον Δεκέμβριο του 2000, ο Δημήτρης Κοργιαλάς με την ιδιότητα του τραγουδιστή και του δημιουργού, υπογράφει τη μουσική στα έντεκα από τα δώδεκα κομμάτια της δεύτερης δισκογραφικής που κυκλοφόρησε με τον τίτλο: "Πέτα ψυχή μου".
Το album περιελάμβανε, επίσης, και μια διασκευή του "Ξεχνά" του Μανώλη Φάμελλου & των Ποδηλατών, αλλά και το "Χωρίς εσένα" το οποίο και ξεχώρισε στο ραδιόφωνο.
Το 2002 ο Δημήτρης Κοργιαλάς συνεργάζεται δισκογραφικά με την Ευρυδίκη γράφοντας τέσσερα τραγούδια στο δίσκο "Πιάσε με" καθώς και το ομότιτλο τραγούδι το οποίο γίνεται τεράστια επιτυχία!
Το 2003 κυκλοφορεί η τρίτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Aσ' τα δύσκολα σε μένα". Μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την κυκλοφορία του, ο δίσκος δείχνει ότι γίνεται ολοένα και πιο αγαπημένος στο κοινό, μια που το τραγούδι "Μια φορά" (στο οποίο συμμετείχε η Κατερίνα Μουτσάτσου) έγινε το απόλυτο hit του περασμένου καλοκαιριού, αλλά και ένα από τα πιο "διαχρονικά" τραγούδια στο ραδιόφωνο και τα clubs. Το τραγούδι "Μια φορά" κυκλοφόρησε μάλιστα και σε γαλλική version με τίτλο "Juste une fois"!
Τον χειμώνα του 2003 - 2004 ο Δημήτρης Κοργιαλάς εμφανίστηκε με τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Γιώργο Αλουπογιάννη στο "ΣΥΡΜΟ", ενώ την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε με αφορμή την συνεργασία τους και ένα CD single με τρία τραγούδια.
Την ίδια εποχή το τραγούδι "Μια φορά" κερδίζει δυο βραβεία (Καλύτερο Rock τραγούδι & Καλύτερο Ντουέτο της χρονιάς) στα πρώτα Video Music Awards που διοργάνωσε το MAD TV!
Το χειμώνα του 2004 - 2005 ο Δημήτρης Κοργιαλάς εμφανίστηκε μαζί με την Ευρυδίκη σε συναυλίες σ' ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 2005 για πρώτη φορά αναλαμβάνει εξολοκλήρου την μουσική για την δισκογραφική δουλειά της Ευρυδίκης με τίτλο «Στο ίδιο βαγόνι», ενώ έδωσε κι ένα τραγούδι στο album του Σάκη Ρουβά "Σ έχω ερωτευθεί ενώ παρ΄΄αλληλα ετοιμάζει την επόμενη δισκογραφική του δουλεία με τίτλο «Η μέρα φεύγει», όπου την μουσική την υπογράφει ο ίδιος και στα έντεκα κομμάτια.Στις 22 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Κοργιαλάς μαζί με την Ευρυδίκη θα παίξει στην συναυλία των Aroptygma Berzenk στην Γερμανία . Τον Δεκέμβριο του 2005 αρχίζουν οι εμφανίσεις του μαζί με την Άννα Βίσση ,τους Going through και την Δέσποινα Ολυμπίου στον Βοτανικό.
Το 2006 τελειώνοντας της εμφανίσεις του στο Βοτανικό, συμμετέχει στη συναυλία της Άννας Βίσση στο Royal Albert Hallστο Λονδίνο . Το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει συναυλίες μαζί με την Ευρυδίκη και τον Μιχάλη Εμιρλή .

Η προσέλευση είναι ελεύθερη για το κοινό.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου