Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Ουρές αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο του νομού και εκνευρισμός


Έντονη η κίνηση στο οδικό δίκτυο του δυτικού άξονα, Λάρισα – Καρδίτσα - Τρίκαλα – Γρεβενά μετά το κλείσιμο των Τεμπών





Μεγάλο φόρτο ΙΧ επιβατικών αλλά και φορτηγών αυτοκίνητων δέχτηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων το οδικό δίκτυο του νομού μας, μετά τον αποκλεισμό των Τεμπών από τις πρόσφατες κατολισθήσεις.
Δεκάδες ήταν εκείνοι οι οδηγοί που επέλεξαν την εναλλακτική διαδρομή μέσω Τρικάλων – Γρεβενών ή και Παναγίας με προορισμό την Μακεδονία κι όχι μόνο, με αποτέλεσμα να υποστούν μια μεγάλη δοκιμασία εξαιτίας του μεγάλου όγκου των οχημάτων.

Αρκετές στιγμές ιδιαίτερα τις παραμονές των Χριστουγέννων αλλά και το Σαββατοκύριακο, το σκηνικό στο οδικό δίκτυο του δυτικού άξονα, Λάρισα – Καρδίτσα - Τρίκαλα – Γρεβενά, ήταν φορτισμένο αφού η κίνηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και τα οχήματα κινούνταν σημειωτών.

Τα προβλήματα ήταν εντονότερα μετά την έξοδο από την πόλη της Καλαμπάκας στο οδικό δίκτυο προς Γρεβενά έως και τα όρια των δυο νομών, με τους ουρές των αυτοκινήτων να είναι αρκετά μεγάλες, αφού οι στροφές καθώς και η στενότητα του δρόμου δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο την επιβαρυμένη κατάσταση.

Έντονη ήταν και θα συνεχίσει να είναι η παρουσία των ανδρών της Τροχαίας Τρικάλων στα συγκεκριμένα οδικά Τμήματα.


Χωρίς ατυχήματα οι γιορτές

Ο στόχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων σε ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νομού επιτευχτεί με τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες για την εορταστική περίοδο καθώς δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα μέτρα της Τροχαίας και γενικότερα όλων των Υπηρεσιών απέδωσαν πολύ καλά και όπως τόνισε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο διοικητής της Τροχαίας κ. Χρήστος Δουβλαντώνης δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο ατύχημα.

Σ’ αυτό συνέβαλε και το προσωπικό αλλά και η συμπεριφορά των οδηγών που επέδειξαν καλή διάθεση και συνεργασία με τους τροχονόμους και παράλληλα τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, γεγονός που καταδεικνύει πως είχαν αντιληφτεί την αξία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας.
Από τις παραμονές των Χριστουγέννων μέχρι και το βράδυ της Κυριακής το οδικό δίκτυο του νομού εποπτευόταν επί 24ωρου βάσεως με περισσότερους από 40 τροχονόμους, που διευκόλυναν τους οδηγούς.


Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ - ΕΡΕΥΝΑ





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου