Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Επίσκεψη του Γραμματέα της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Τρίκαλα


Συνάντηση για το Περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές





Με επίκεντρο συζήτησης το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τους Αντιδημάρχους Τρικκαίων κα Ελένη Αργυροπούλου-Καλλιάρα και κ. Δημήτρη Παζαϊτη ο ελληνικής καταγωγής Δεύτερος Γραμματέας της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Matthew Varthalamis ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικών συναντήσεων με συμβούλους της Αγγλικής Γλώσσας.

Ο κ. Varthalamis εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τις πρωτοπόρες δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για το περιβάλλον και υπογράμμισε ότι όποτε ζητηθεί θα υπάρξει από την πλευρά της Πρεσβείας άμεση ανταπόκριση υποστήριξης αυτών των προσπαθειών που αποσκοπούν στην λεγόμενη Πράσινη Ανάπτυξη αλλά και στην ευαισθητοποίηση της νεολαίας μέσα από την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων σε σχολεία.


Ιδιαίτερα χαρούμενος για την συνάντηση κατά την οποία αναπτύχθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις για το περιβάλλον σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο δήλωσε ο κ. Παζαϊτης επισημαίνοντας πως χάρη στην ευαισθησία του Δημάρχου κ. Ταμήλου και τις προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών ο Δήμος Τρικκαίων έχει έξασφαλίσει μία αξιοσημείωτη φήμη στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος ενώ και η κα Αργυροπούλου-Καλλιάρα τόνισε τόσο τις πολύ θετικές εντυπώσεις του κ. Varthalamis για τις δράσεις του Δήμου όσο και την σημαντική διάθεση συνεργασίας για προγράμματα διάδοσης της περιβαλλοντικής ευαισθησίας σε όλους τους πολίτες.

Τον κ. Varthalamis συνόδευε η κα Μαρκέλλα Καράγιωργα από το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου