Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Χάρη μην "ξεψαρώνεις", δεν θα το "θάψουμε" το θέμα C(l)opy Paste...


Το αρχείο του Ληξιαρχείου του Δ. Τρικκαίων σε ηλεκτρονική μορφή. Clopy paste του trikalacity.gr απο τoν "ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ"






Ψηφιακό θα είναι το αρχείο του Ληξιαρχείου του Δήμου Τρικκαίων μέχρι το τέλος του μήνα. Η διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Και το μαθαίνουμε όχι από την επίσημη Δημοτική αρχή, αλλά από τον "ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ". Από κει μας υποδεικνύουν να μάθουμε για το θέμα...


Και γράφει:

Τη μηχανογράφηση των βιβλίων του Ληξιαρχείου του Δήμου Τρικκαίων έχει αναλάβει εταιρία που εδρεύει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία και δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο τομέα.

Η διαδικασία καταγραφής των βιβλίων βρίσκεται σε εξέλιξη κι εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα, οπότε και οι αναλυτικοί πίνακες των στοιχείων θα αποσταλούν και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Υπηρεσία.

Από το 1959

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ψηφιακό αρχείο θα περάσουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα βιβλία τα οποία διατηρεί το Ληξιαρχείο από το 1959 και μετά.

Ο Δήμος Τρικκαίων δεν διαθέτει προγενέστερα στοιχεία καθώς τα στοιχεία καταστράφηκαν από την πυρκαγιά του 1959 στο Δημαρχείο.


Πλεονεκτήματα

Η μηχανογράφηση δεν θα βάλει τέλος στη χειρόγραφη διαδικασία, αφού, όπως μας ενημερώνει η προϊσταμένη του Ληξιαρχείου κ. Ρούλα Μητσιάδου, η υπηρεσία θα εξακολουθεί να τηρεί παράλληλα και χειρόγραφα βιβλία για την αποφυγή προβλημάτων που θα παρουσιαζόταν σε περίπτωση καταστροφής του ηλεκτρονικού αρχείου. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα της μηχανογράφησης είναι δεδομένα καθώς θα μειωθεί ο χρόνος εξυπηρέτησης του κοινού.

Προσωρινή δυσλειτουργία

Όπως είναι φυσικό η όλη διαδικασία έχει προκαλέσει μία προσωρινή δυσλειτουργία της υπηρεσίας, δεδομένου ότι δεν έχει στη διάθεσή της αρχεία κι ο αιτών αναγκάζεται να παραλαμβάνει το έγγραφο που ζητά με μία μικρή καθυστέρηση.

Τα έγγραφα παραδίδονται στους αιτούντες με καθυστέρηση μίας ημέρας καθώς οι υπάλληλοι του Ληξιαρχείου για να το παραδώσουν πρέπει προηγουμένως να το ζητήσουν από την εταιρία που έχει αναλάβει τη μηχανογράφηση.

«Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με τα γεγονότα που συμπληρώνουν γεγονότα, καθώς δεν μπορούν να γίνουν μεταβολές.

Τέτοια είναι τα διαζύγια που συμπληρώνουν τους γάμους» επισημαίνει η κ. Μητσιάδου η οποία απευθυνόμενη στους πολίτες ζητά να δείξουν ανοχή και υπομονή καθώς η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Της Βιβής Μαργαρίτη - Πρωινός Λόγος.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου