Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Απέτυχε η "κοινοκτημοσύνη" ποδηλάτων στο Παρίσι. Εκλάπησαν τα περισσότερα !



Κάτι ανάλογο πήγε να γίνει κάποτε και εδώ. Που βρίσκεται το θέμα; (Θέλει ψάξιμο...)




Διαβάζω στην Ελευθεροτυπία:
"Το σύνολο των ποδηλάτων δωρεάν μετακίνησης του συστήματος ενοικίασης Velib στο Παρίσι, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2007 με πρωτοβουλία του σοσιαλιστή δημάρχου Μπερτράν Ντελανοέ έχει κλαπεί ή έχει γίνει στόχος βανδάλων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δημαρχία της γαλλικής πρωτεύουσας...

Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία που σημειώθηκε για το Velib, με τις μετακινήσεις με τα ποδήλατα ενοικίασης που έχουν καταγραφεί να ξεπερνούν τα 61 εκατομμύρια, έχει πληγεί από τον περασμένο Μάρτιο. Τα συνολικά 20.600 ποδήλατα που διατίθεντο για ενοικίαση ή έχουν κλαπεί ή έχουν υποστεί βανδαλισμό.

Το κόστος του βανδαλισμού είχε εκτιμηθεί στα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή του κάθε ποδηλάτου ανέρχεται στα 610 ευρώ. Η αντιδήμαρχος Μεταφορών, Ανίκ Λεπετίτ δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί 3.500 καταγγελίες για κλοπή.

Ο Μπερτράν Ντελανοέ έχει ξεκινήσει από το 2001 μια ολοκληρωμένη πολιτική για την αναβάθμιση της κυκλοφορίας στο Παρίσι προς όφελος των ποδηλατών και των δημόσιων μεταφορών. "

Κάτι ανάλογο πήγε να γίνει κάποτε και εδώ.
Η δημοτική αρχή, (επί Σπαθή νομίζω η αρχές δημαρχείας Ταμήλου) έδινε ποδήλατα σε όσους χρησιμοποιούσαν τα δημοτικά πάρκινκ για τις μετακινήσεις τους στην πόλη. Τί απέγινε με το εγχείρημα; Που βρίσκονται τα ποδήλατα που αγοράστηκαν;
Θέλει ψάξιμο το θέμα...
(Είδατε πόσο εύκολα ξεχνάμε;)




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου