Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Με αμείωτο ενδιαφέρον επισκέπτονται οι τρικαλινοί την έκθεση « Χρίστος Καράς: ζωγραφική 1960-1980 »


Διοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Τρικκαίων Έκθεση: Ίδρυμα Μακρή




Συνεχίζεται η μοναδική στα πολιτιστικά δεδομένα έκθεση ζωγραφικής του καταξιωμένου ζωγράφου Χρίστου Καρά, με τίτλο « Χρίστος Καράς: ζωγραφική 1960-1980 », που φιλοξενείται από τις 23 Οκτωβρίου, σ’ένα καινούργιο πολιτιστικό ίδρυμα, σ’ένα καλαίσθητο από πάσης απόψεως κτίριο του Δήμου Τρικκαί¬ων, αληθινό φάρο τέχνης για την ευρύτερη περιοχή του νομού. Πρόκειται για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή, ο οποίος υπήρξε διαπρεπής γιατρός και πολυσχιδής προσωπικότητα με πολύπλευρη δράση στην πόλη και στην περιοχή των Τρικάλων.


«Το έργο του Χρίστου Καρά εκτείνεται με συνέπεια και συνοχή, προσήλωση και ήθος, σε περισσότερα από πενήντα χρόνια», γράφει στο κείμενο του στον κατάλογο της έκθεσης ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης. Η συγκεκριμένη έκθεση προσπαθεί να καταδείξει τις πρώτες ενότητες δουλειάς του, με χαρακτηριστικά έργα της περιόδου 1960-1980.


Μέσα από μια υπόγεια γεωμετρία οριακών ισορροπιών και εναρμονιζόμενων αντιπαραθέσεων, ο Χρίστος Καράς χρησιμοποιώντας στοιχεία του παραστατικού εξπρεσιονισμού και της αφαίρεσης, του συμβολιστικού σουρεαλισμού και της pop art αντίληψης, ασκεί έμμεση κριτική στα κοινωνικά τεκταινόμενα, χωρίς να αφαιρεί από τα έργα του τον ευφρόσυνο κι ελεγειακό τους χαρακτήρα.
Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Μάρτιο.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 10.00-13.00 και 18.00-21.00, Σάββατο 11.00-13.00

Τηλ. επικοινωνίας : 24310-63960
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου