Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ενωτικός, πραγματικός αρχηγός ο Αντώνης Σαμαράς στα Τρίκαλα.


Στα Τρίκαλα βρέθηκε το Σάββατο ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σε μια κατάμεστη αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης.





Νωρίτερα είχε συνάντηση με στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος στα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ και επισκέφθηκε το Νομαρχιακό Μέγαρο και το Δημαρχείο της πόλης.



Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για «ιδεολογία, οργάνωση, ενότητα και αντιπολίτευση», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στις 29 Νοεμβρίου δεν τελειώνει η μάχη και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει μάχη εκείνη την ημέρα, για να προσθέσει, «η μεγάλη μάχη αρχίζει στις 30 Νοεμβρίου».

Ειδικότερα ο κ. Σαμαράς έθιξε το θέμα της ενότητας κάνοντας λόγο για ενωμένη Νέα Δημοκρατία όποιος και αν βγει αρχηγός, ενώ έθεσε και το ζήτημα της ανάγκης οργάνωσης της παράταξης.

Τόνισε πως πρέπει να έχει λόγο και ρόλο η οργάνωση, προσθέτοντας πως θα πρέπει να υπάρξει και μια γεφύρωση των σημερινών στελεχών με τα νέα στελέχη, τιμώντας όπως είπε και τα παλαιά στελέχη.




Πάντως ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να τονίσει πως θα πρέπει οπωσδήποτε στην οργάνωση να μπουν και νέα παιδιά.

Ακόμα ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως θα πρέπει να υπάρχει και η μάχη των ιδεών, εξοπλισμός ιδεών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Και σε αυτό, διευκρίνισε στη συνέχεια, «ορίζω ως ιδεολογία τόσο τις διαχρονικές αξίες που υπάρχουν, όπως είναι ο σεβασμός και το ήθος, όσο και τα σύγχρονα ευρωπαϊκά ρεύματα, που κυριαρχούν, με τη κεντροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη».



Έκανε λόγο για κοινωνικό φιλελευθερισμό, ο οποίος όπως εξήγησε, δεν έχει καμία σχέση με το νεοφιλελευθερισμό που επιτρέπει, όπως ανέφερε την ασυδοσία των λίγων ιδιωτών, ούτε τον κρατισμό. Μιλάμε τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς για ένα κράτος ρυθμιστή-διαιτητή.





Τον Αντώνη Σαμαρά προλόγισε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.
Αρχικά ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τα τοπικά στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος στα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία η παράταξή μας δίνει στη βάση της σε αυτή την τραυματισμένη βάση το δικαίωμα να κάνει την ύψιστη επιλογή που είναι να εκλέξει τον αρχηγό του κόμματος. Αυτό που συμβαίνει είναι τόσο επαναστατικό που έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα σε ολόκληρη την Ελλάδα και που έχει ξεκινήσει μια αφύπνιση ενός ολόκληρου κόσμου που κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα είχε πάει στα σπίτια του.

Αυτό που συμβαίνει τώρα μας δίνει το δικαίωμα να εισπράξουμε εδώ στα γραφεία όλον αυτό τον κόσμο που θα εγγραφεί για να ψηφίσει και όταν ψηφίσει θα γίνει από ασθενής γιατρός.




Ο αγώνας δεν τελειώνει στις 29 του μηνός, η μάχη αρχίζει στις 30. Δεν υπάρχουν εσωκομματικοί αντίπαλοι. Όποιος και αν βγει θα είμαστε μια ενωμένη γροθιά.

Εάν εκλεγώ εγώ το πρώτο πράγμα που θα βάλω μπροστά θα είναι η οργάνωση, είναι το αναγκαίο φάρμακο. Δεν μπορεί να υπάρχουν αραχνιασμένα γραφεία. Πρέπει να μπούμε σε μια πορεία δύναμης, σε μια πορεία που θα δείχνουμε τη δύναμη ιδεών, θέσεων, τοποθετήσεων, αντιδράσεων σε αυτά που κάνει η κυβέρνηση».

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το Νομαρχιακό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Νομάρχη και τον κ. πρόεδρο της τοπικής Ν.Δ. για την τιμή που μου κάνανε να με υποδεχθούνε με τέτοια θέρμη και θέλω να ξέρετε όλοι ότι αυτό στο οποίο συμμετέχουν είναι μια γιορτή δημοκρατίας. Πριν την ομιλία μου ήρθα εδώ στη Νομαρχία να δω τον Νομάρχη, τον φίλο Ηλία του οποίου η δραστηριότητα είναι γνωστή πέρα από τα σύνορα των Τρικάλων και ο οποίος εκπέμπει και με την παλαιά του ιδιότητα και με τη νέα και εκπέμπει θετικό φως».

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους συμβασιούχους της Νομαρχίας, επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου και εκεί μίλησε με τους συμβασιούχους και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Ταμήλο.

Λίγα λεπτά πριν την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος πάντα από το Νομάρχη Τρικάλων περιόδευσε στον πεζόδρομο της Ασκληπιού.









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου