Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι IMAM BAILDI στα Τρίκαλα


Σαββ.3 Δεκεμβρίου, Μουσ. Σκηνή ‘Κεντρική Πλατεία’, Τρίκαλα










To εκπληκτικό συγκρότημα- κολλεκτίβα, οι Imam Baildi, έρχονται για πρώτη φορά στα Τρίκαλα, στη μουσική σκηνή ‘Κεντρική Πλατεία’. Με νέα κομμάτια και εμπλουτισμένο πρόγραμμα- πάντα στην ιδιόρρυθμη και άκρως επιτυχημένη μίξη του παλιού με το νέο, των υπέροχων φωνών των 50ς/60ς με τα beat και τις λούπες των 00ς - με νέα παρουσία στο ραπάρισμα αλλά και Ευρωπαϊκό αέρα μιας και μόλις επέστρεψαν από τη Νορβηγία όπου έδειξαν το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας στη μουσική, οι Imam Baildi υπόσχονται να σας ταρακουνήσουν από τη θέση σας για τα καλά! Και να το ξέρετε ότι το εννοούν!

Έναρξη: 22.30  Είσοδος:12 ευρώ

Imam Baildi-bio

Οι Imam Baildi ξεκίνησαν όταν οι αδελφοί Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας άρχισαν να πειραματίζονται με remix από ελληνικά κομμάτια των δεκαετιών του ’40, ’50 και ΄60.

Την άνοιξη του 2005 είχαν ετοιμάσει τρία κομμάτια όταν η EMI τους πρότεινε να κάνουν ένα ολοκληρωμένο album βασισμένο σ’ αυτή την ιδέα. Επτά ακόμα κομμάτια ήταν έτοιμα στις αρχές του 2007. Η παραγωγή του album έγινε από τους ίδιους στην εταιρία τους (Kukin Music) και κυκλοφόρησε από την EMI τον Οκτώβριο του 2007.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2010 κυκλοφόρησε το καινούριο τους album "The Imam Baildi Cookbook" που περιέχει 15 καινούρια κομμάτια μεταξύ των οποίων πρωτότυπες συνθέσεις, remix παλιών ελληνικών κομματιών και συνεργασίες με τον Maxwel Wright (Ojos de Brujo), τους Delinquent Habits, τη Δήμητρα Γαλάνη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Το ‘Imam Baildi Cookbook’βρέθηκε στο τοπ10 των European World Music Charts.

Στο Cookbook ο Ζαμπέτας συναντά τους Καλιφορνέζους θρύλους του hip-hop, Delinquent Habits. Η Μαρίκα Νίνου την trip-hop αισθητική και το μπουζούκι του Μανώλη Καραντίνη το electro-swing. Τα Balkan πνευστά μιξάρονται με latin ρυθμούς και φωνητικά από τον Maxwel Wright των Ojos De Brujo και ο Τσιτσάνης συναντά την mambo big band ενορχήστρωση.

Mέσα σε τρία χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους album, οι Ιmam Baildi έχουν στις αποσκευές τους 70 εμφανίσεις στο πλευρό της Δήμητρας Γαλάνη και της Ελένης Τσαλιγοπούλου, συμμετοχές σε μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Roskilde, Trans Musicales de Rennes, κ.α.), venues όπως το Babylon Club (Κωνσταντινούπολη), Fleche d’Or (Paris), και εμφανίσεις ως headliner σε events όπως το New Year’s Party του γερμανικού ραδιοφωνικού σταθμού Funkhaus Europa στο Gloria Theatre της Κολωνίας.

Οι Imam Baildi αποτελούνται επί σκηνής από 8 άτομα και συνδυάζουν ήχους από παλιά ελληνικά κομμάτια, Balkan μουσική, hip-hop και σύγχρονα grooves σε μια live συνταγή που είναι πλέον δοκιμασμένη σε κάθε είδους κοινό και ήδη ταξιδεύει εκ νέου σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και σε επιλεγμένα hotspots της Ευρώπης. Πρόσφατες στάσεις (μεταξύ άλλων): Paradiso Club Amsterdam (Ιούνιος) και Oslo World Music Festival (Νοέμβριος).



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου