Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η Τρικελίνα άνοιξε τα « Παραμυθένια Απογεύματα » για τα παιδιά των Γ΄& Δ΄ Βρεφονηπιακών Σταθμών του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α « Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ » .


Η κ. Παπανικολοπούλου Κατερίνα,  Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας  εγκαινίασε την εκδήλωση « Παραμυθένια απογεύματα » που διοργανώνει   η Δ/νση Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης   Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α  ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο χώρο του Παιδικού τμήματος




  Τα προνήπια του Γ΄  και Δ΄  Βρεφονηπιακού τμήματος είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μαζί με τους γονείς και τους παιδαγωγούς τους  το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης του Δήμου, όπου τους περίμενε μια όμορφη έκπληξη . Την Τρίτη 29/11  συμμετείχαν τα παιδιά του Γ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού και την Πέμπτη 1/12 συμμετείχαν τα παιδιά του Δ ΄Βρεφονηπιακού σταθμού. Η  κ. Κατερίνα Παπανικολοπούλου  γρήγορα έγινε φίλη τους με την ικανότητα που έχει να προσεγγίζει τα μικρά παιδιά και τα τραβάει κοντά της .



Ο χώρος του παιδικού τμήματος της βιβλιοθήκης, ιδιαίτερα ζεστός και φιλόξενος , όμορφα στολισμένος από τους υπευθύνους της , με Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, δημιουργούσε μία πολύ ευχάριστη αίσθηση στους μικρούς επισκέπτες , αλλά και στους γονείς τους .
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη παρουσίαση της κ. Κατερίνας Παπανικολοπούλου στους γονείς και στα παιδιά από την Κοινωνική Λειτουργό  κ. Χριστοφοράκη Μαρία .


Ακολούθησε ενημέρωση – ξενάγηση των επισκεπτών από τα στελέχη της Βιβλιοθήκης ,κ. Πατήλα Μαρία, και κ. Βασιλειάδη Δημήτρη ,σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης και διανομή σχετικού έντυπου υλικού .
Τα παιδιά εντωμεταξύ είχαν ήδη πάρει τις θέσεις τους και ήταν έτοιμα να ταξιδέψουν μαζί με την αφηγήτρια .
Μέσα από την παραστατική αφήγηση της κ.   ,τα παιδιά περιπλανήθηκαν μαζί με την Τρικελίνα και το περιστέρι της, ώσπου έφτασαν στην Αγέλαστη Πολιτεία , γνώρισαν τον νάνο Σοφούλη και με τη βοήθεια του κατάφεραν να κλέψουν τα μαγικά βότανα της Κακιάς Μάγισσας  και τελικά ξανάφεραν το χαμόγελο στους κατοίκους της Αγέλαστης Πολιτείας .
Τα συναισθήματα απορίας , λύπης , αγωνίας , έκπληξης, χαράς ,ικανοποίησης και θαυμασμού εναλλάσσονταν το ένα μετά το άλλο κατά την αφήγηση και το ενδιαφέρον των παιδιών παρέμενε ζωντανό μέχρι το τέλος .
Αφού τα παιδιά απόλαυσαν το παραμύθι , πολλές όμορφες εκπλήξεις τους περίμεναν .



Τους κάλεσε η αφηγήτρια να γίνουν ποιητές, αλλά και να τραγουδήσουν μαζί της την περιπέτεια της Τρικελίνας .
Έφτιαξαν στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και πασπάλισαν με χιόνι τα καραβάκια και τα περιστέρια που μοίρασε σε όλους η κ.  με ευχές για καλά Χριστούγεννα .

Η κ. Κατερίνα Παπανικολοπούλου κατάγεται από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας , όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια . Σπούδασε Νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική ( Μ. Α. ) και στην Αγγλία ( Ph.D ) Για πρώτη φορά έγινε σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής το 2003 στην 31η Εκπαιδευτική Περιφέρεια και ξανά το 2007 στη 10η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Τρικάλων . Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την παιδική λογοτεχνία , την ποίηση , το παραμύθι και το παιδαγωγικό παιχνίδι στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία . Βιβλία της που κυκλοφορούν είναι : « Η Τρικελίνα » , « Ο Μπουρμπουλήθρας σε μια απίστευτη ιστορία », « Ο Λύκος ο Νίκος και η προβατίνα η Ματίνα » κ. α .

    Την Εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Γκουγκουστάμος, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχαρίστησε την κ.  για την συμμετοχή της.  Δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να συμμετέχουν οι γονείς στις δραστηριότητες και να καλλιεργούν με το παράδειγμά τους τέτοιες όμορφες συνήθειες στα παιδιά όπως αυτή της φιλαναγνωσίας, αφού το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει  ελπίδα για μικρούς και μεγάλους .
Τέλος , προέτρεψε όλους τους επισκέπτες να γίνουν μέλη της δανειστικής βιβλιοθήκης  του Δήμου μας .

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου