Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Χαιρετισμός της πρωτοβουλίας Τρικαλινών πολιτών στο εργατικό κέντρο Τρικάλων από τον Στέφανο Πατούκα


Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες.
 Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η πολιτική της Κυβέρνησης Παπαδήμου, με τη σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας.





Σκοπός της είναι  να ολοκληρώσει την ολέθρια πολιτική της Κυβέρνησης Παπανδρέου και να εφαρμόσει την επαίσχυντη δανειακή συμφωνία του Οκτωβρίου.

Το νέο δάνειο, όπως και το πρώτο δεν είναι για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις όπως διατυμπανίζουν, αλλά προορίζεται για τους τόκους και τα χρεολύσια των τοκογλύφων Ελλήνων και ξένων δανειστών.

Οι όροι που συνοδεύουν αυτό το δάνειο είναι μισθοί και συντάξεις πείνας, τεράστια ανεργία, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλειστές, μηδενικές δημόσιες παροχές και μηδενική κοινωνική ασφάλιση, δηλαδή θέλουν έναν λαό που η ζωή του θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω.

  Το μεγάλο βήμα που οφείλει να κάνει η Ελλάδα, είναι η παύση πληρωμών σε τοκογλύφους δανειστές Έλληνες και ξένους, απαλλάσσοντας τον προϋπολογισμό από την θανατηφόρα αιμορραγία των τοκοχρεολυσίων.

Αγαπητοί φίλοι

Όλοι διαπιστώνουμε ότι τα οικονομικά και τα συντεχνιακά μας προβλήματα, δεν βρίσκουν λύση, δεν βρίσκουν διέξοδο αν δεν ενταχθούν στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του κοινωνικού συνόλου, την υπεράσπιση όχι των ατομικών αλλά των συλλογικών συμφερόντων.

Η αναγκαιότητα λοιπόν δημιουργίας ενός μετώπου ενωτικής και ενιαίας δράσης ολόκληρου του λαού, ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής ταυτότητας, είναι άμεση.

Ο καθένας από μας οφείλει να ενεργοποιηθεί και να συμβάλλει στον κοινό αγώνα για το κοινό συμφέρον.

Μόνο με την ενωτική και ενιαία δράση θα έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα.

Μόνο ο κοινός αγώνας θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Σας ευχαριστώ.

Τρίκαλα 1.12.2011

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου