Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία Σωτήρη Σωτηρόπουλου , μέλους του ΠΑΜΕ, στην απεργιακή συγκέντρωση


Συνάδελφοι  και Συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και έμποροι , μικροαγρότες , συνταξιούχοι,  γυναίκες, νέοι, άνεργοι.






Με τη μαζική μας συμμετοχή  στη σημερινή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ,εδώ στα Τρίκαλα , αλλά και σε 73 πόλεις σε όλη τη χώρα, στέλνουμε  ηχηρό μήνυμα :
  Δεν έχουμε άλλη επιλογή!!

 Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500 και 300 ευρώ, μισοάνεργοι, άνεργοι και χωρίς δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ
ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Μαζί με το ΠΑΜΕ, για ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, στα εργοστάσια, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, στα σχολειά και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ για ένα ρωμαλέο, αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα αισιόδοξο από τη νέα κυβέρνηση. Ούτε μια ώρα να μην τους χαριστούμε.     Στόχος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ είναι να περάσουν και νέα βάρβαρα μέτρα, να συρρικνωθούν παραπέρα οι μισθοί, οι συντάξεις, να ξεχαρβαλωθούν κι άλλο οι εργασιακές σχέσεις, να επιβληθούν νέοι φόροι στο λαό. Να θυσιαστούν τα πάντα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.
Αντιθέτως, πρέπει να δυναμώσει το σύνθημα:
“ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ”.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου