Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η ΝΔ καταγγέλλει παιχνίδι πολιτικών- επιχειρηματιών για την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου


Ένταση των προσπαθειών διαφόρων –πολιτικών και μη- κύκλων να καλλιεργήσουν την αίσθηση της κοινωνικής επιθυμίας για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου διαπιστώνουν στην ΝΔ...






...και επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα ανάσχεσης των προσπαθειών αυτών, με τον Αντώνη Σαμαρά να επαναλαμβάνει ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους το σαφή προσανατολισμό και χρονική διάρκεια της παρούσας κυβέρνησης.

Πίσω από σειρά δηλώσεων που διατυπώνονται δημοσίως, η Συγγρού «διαβάζει» τις πολιτικές και εκλογικές επιδιώξεις διαφόρων κέντρων να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη, παίζοντας «πολιτικό κατενάτσιο». Στα κέντρα αυτά περιλαμβάνεται ασφαλώς ο ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος, όπως εκτιμούν από την Συγγρού, εμφανίζει σημάδια αποξένωσης από την κοινωνία, ως απόρροια της στρατηγικής αποδόμησης του Γ. Καρατζαφέρη που έχουν ακολουθήσει στην ΝΔ.

Ως εκ τούτου, η μετάθεση του χρόνου των εκλογών εξυπηρετεί εκλογικά το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, που προσβλέπει στην ανάκτηση της δυναμικής του, ώστε να βγει ενισχυμένο από την κάλπη.

Αντίστοιχες επιδιώξεις αντιλαμβάνονται από την ΝΔ ότι επιχειρούνται από τα διάφορα στρατόπεδα που έχουν αναπτυχθεί εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας μια θέση στην κορυφή της ηγετικής πυραμίδας μετά την κούρσα της διαδοχής και τα οποία τάσσονται υπέρ της παράτασης του κυβερνητικού βίου του σχήματος Παπαδήμου, εκτιμώντας ότι μπορεί να αποτελέσει και καθαρτήρια διαδικασία για το πολιτικό σύστημα και ιδιαιτέρως για συγκεκριμένα «πράσινα» στελέχη, τα οποία περισσότερο ή λιγότερο, βαρύνονται με ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον στην ΝΔ μιλούν ανοιχτά για σαφείς επιδιώξεις των πολιτικών αυτών κέντρων που, σε συνδυασμό με το μιντιακό σύστημα, επιχειρούν να καλλιεργήσουν το ανάλογο κλίμα. Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή επιστρατεύονται «γνωστά όπλα» όπως οι δημοσκοπήσεις (π.χ. αυτή της Marc από το χθεσινό «Έθνος»), που εμανίζουν την λειονότητα της κοινής γνώμης να τάσσεται υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Στο «Πολιτικό Παρατηρητήριο», το επίσημο και θεσμικό πολιτικοϊδεολογικό έντυπο της ΝΔ, που συνέταξε χθες ο Πολιτικός Σχεδιασμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο τίτλος και μόνο είναι σαφής: «Με υποθετικές κατασκευές δεν αναιρείται η κυρίαρχη θέση της ΝΔ».


Πάνος Ρασσιάς
newpost


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου