Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο Βασίλης Νανάκης στο Θέατρο «Βεάκη»


Στο «Βεάκη» στην Αθήνα παρουσιάζεται αυτή την εποχή και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και Τρίτη το έργο «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γ. Βιζυηνού που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο συμπολίτης μας Βασίλης Νανάκης, μετά από πρόσκληση της κ. Λεμπέση που διαχειρίζεται το θέατρο.



Πρόκειται για μια καινούργια, ιδιαίτερη και εξαιρετική ανάγνωση του έργου του Γεωργίου Βιζυηνού που βραβεύτηκε τον Ιούνιο με το πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης στο θέατρο Eliart, στο Φεστιβάλ ελληνικού έργου στα πλαίσια του Athens Fringe Festival.

Ο αφηγητής διηγείται την ιστορία του ως παιδί, που παρασυρόμενο από τα λεγόμενα  του παππού του, στρατολογείται στην Πόλη ως ραφτόπουλο για να ζήσει το όνειρό του. Από τις πρώτες στιγμές της άφιξής του στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζουν οι δυσκολίες και η αδυναμία του να προσγειωθεί στην σκληρή και ανιαρή πραγματικότητα.


Η παράσταση παραμένει πιστή στο πνεύμα του συγγραφέα αφαιρώντας όλα τα φολκλόρ στοιχεία με τα οποία φορτώθηκε το έργο στο πέρασμα των χρόνων. Εστιάζει πρώτον στο να αναδείξει σε κάθε σκηνή την εσωτερική κατάσταση του ήρωα μέχρι την απομυθοποίηση του κόσμου του παππού που μέχρι πρότινος ήταν και δικός του κόσμος, και δεύτερον στην αγωνία κάθε νέου ανθρώπου που βγαίνει για πρώτη φορά στο στίβο της ζωής, και φωτίζει μοναδικά τη σχέση του μικρού με τον παππού του στην ανατρεπτική τους συνάντηση επί σκηνής, δηλαδή εμφανίζεται επί σκηνής και ο ρόλος του παππού. Επίσης το ραφτόπουλο ζωντανεύει την αφήγηση δρώντας κυριολεκτικά υπό τους ζωντανούς μουσικούς ήχους που δημιουργεί ο παππούς του.

Οι Τρικαλινοί που διαμένουν ή ταξιδεύουν συχνά στην πρωτεύουσα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση κάθε ΔευτερόΤριτο στο θέατρο «Βεάκη» στην οδό Στουρνάρη 32.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Βασίλης Νανάκης
Σκηνικά-Κοστούμια-Μακιγιάζ: Εβελίνα Δασκαλοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Νανάκης
Ζωντανοί ήχοι παράστασης: Δημήτρης Τσίκος
Εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου
Σχεδιασμός γραφικών: uncommon partners
Παίζουν: Βασίλης Νανάκης, Δημήτρης Τσίκος.

INFO:
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗ, Στουρνάρη 32, Αθήνα, τηλ.: 210 5223522
Παραστάσεις : Δευτέρα – Τρίτη ώρα 9.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15 €
Διάρκεια: 80΄χωρίς διάλειμμα


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου