Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Fatsimare ενημέρωση...


Ctrl A - Ctrl V  στα κείμενα, δεξί κλικ και αποθήκευση εικόνας στις φωτογραφίες και οι ειδήσεις στην οθόνη σας








Αναμορφώνεται το πάρκο του Αϊ-Γιώργη


Έργα με στόχο την αναμόρφωση του πάρκου υλοποιεί αυτό το διάστημα ο Δήμος Τρικκαίων στον Άη Γιώργη. Τα έργα έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες κι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Αυγούστου. Το πάρκο έγινε επί Δημαρχίας Tριγώνη έκτοτε οι παρεμβάσεις που είχαν γίνει ήταν ιδιαιτέρως περιορισμένες κι ο χώρος παρέμεινε επί χρόνια σχεδόν παραμελημένος. Τα τελευταία χρόνια έγιναν κάποιες εργασίες που βελτίωσαν κάπως την κατάσταση, ωστόσο, όπως αναφέρουν άλλωστε και οι Τρικαλινοί που γυμνάζονται εκεί, απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν.

Από - Δεν θυμάμαι


Ραντεβού με Ρέππα ζητά ο Βλαχογιάννης για τον Ε- 65



Συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα ζητά ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης για τα σημαντικά προβλήματα που ανέκυψαν με τη διακοπή των εργασιών  στον αυτοκινητόδρομο Ε - 65 αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τους εργαζόμενους στα εργοτάξια του έργου.

Ο κ. Βλαχογιάννης σε επιστολή που απέστειλε στον κ. Ρέππα επισημαίνει πως «η ισπανική εταιρεία «Φερόβιαλ» διέκοψε τις εργασίες στα εργοτάξια των Τρικάλων (Μεγαλοχώρι) και της Καρδίτσας (Προάστιο) στα υπό εκτέλεση τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Ε - 65 επικαλούμενη σημαντικές καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση του έργου».

Επίσης διαβίβασε στον αρμόδιο Υπουργό και τη διαμαρτυρία της Ένωσης Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠ.ΠΟ. Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας, οι εργαζόμενοι της οποίας εργάζονται στον Ε-65 και ειδικότερα στο τμήμα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάιο. Ο κ. Βλαχογιάννης ζητά να επιλυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης  του Ε - 65 για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών και να καταβληθούν   τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Από - Νομαρχία



Τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα Βασιλείου Κουκουσούλη


Τον αξέχαστο Λοχία (Τ/Θ) Βασίλειο Κουκουσούλη που συγκαταλέγεται στο μακρύ κατάλογο του φόρου αίματος που ο τόπος μας έχει προσφέρει στους αγώνες της Πατρίδας και ο οποίος κατά την διάρκεια της θητείας του στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά την διάρκεια σφοδρών τουρκικών βομβαρδισμών (ακόμη και με βόμβες  ναπάλμ) στις 8 Αυγούστου 1964 (To 1974 είναι το σωστό  Χάρη)  στη περιοχή της Τηλλυρίας της Μεγαλονήσου τίμησε σήμερα το μεσημέρι με μία σεμνή και συγκινητική τελετή ο Δήμος Τρικκαίων που έλαβε χώρα στο μνημείο του Λοχία στον συνοικισμό Πύργου.

Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και συνεχίστηκε με χαιρετισμό από τον συμπολεμιστή του αξέχαστου ήρωα κ. Γιάννη Κερασοβίτη που παρουσίασε το χρονικό των δραματικών γεγονότων του Αυγούστου του 1964 στην Κύπρο και χαρακτήρισε τον Βασίλειο Κουκουσούλη ως έναν γενναίο πολεμιστή, με λιονταρίσια καρδιά, γνήσιο πατριώτη, εξαίρετο άνθρωπο, τολμηρό, αποφασιστικό και αφοσιωμένο στα ιδεώδη της πατρίδας ενώ προέτρεψε όλους τους παρευρισκόμενους να δίνουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα ένα βροντερό παρών προκειμένου να εορτάζεται η ηρωική θυσία ενός παλικαριού που ήταν γέννημα θρέμμα του Κόκκινου Πύργου και έγραψε με τη δράση του και τον θάνατό του μία χρυσή σελίδα στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Από - Χάρης Μαντέλλος

Αυτοψία στο κλειστό των Καρυών εν όψει των Μεσογειακών


Την συμμετοχή των Τρικάλων στην υπόθεση των Μεσογειακών Αγώνων εξέτασαν χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Βασίλης Νάκης με αντιπροσωπεία της γενικής γραμματείας Αθλητισμού που βρέθηκε στην πόλη.

Τα στελέχη της γραμματείας έκαναν σαφές στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, ότι η συμμετοχή ή όχι στους Αγώνες του 2013 είναι συνάρτηση των αθλητικών υποδομών της πόλης. Επί του παρόντος, αναζητούν κλειστό για να φιλοξενήσει τους αγώνες μπάσκετ.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και της γ.γ. Αθλητισμού επισκέφθηκαν πρώτα το κλειστό στο δημοτικό στάδιο, το οποίο φιλοξένησε πέρυσι, τον ΑΣ Τρίκαλα. Το συμπέρασμα από την επίσκεψη ήταν ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει αγώνες του επιπέδου των Μεσογειακών. Επόμενος, σταθμός ήταν οι Καρυές, όπου βρίσκεται το εγκαταλειμμένο εργοτάξιο για το νέο κλειστό γυμναστήριο των Τρικάλων.

Από - Δεν θυμάμαι


Αλλαγή σκυτάλης στο Γραφείο Π.Ε. Καλαμπάκας μετά την συνταξιοδότηση του Βασίλη Τσιαντή


Έντονο είναι το ενδιαφέρον πολλών μνηστήρων για την κάλυψη της θέσης του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Καλαμπάκας.
Μέχρι τώρα την επιστασία του γραφείου είχε ο Βασίλης Τσιαντής. Ο κ. Τσιαντής ήδη κατέθεσε τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση, πράγμα που σημαίνει πως η θέση παρέμεινε αδειανή. Εδώ και μία βδομάδα τον κ. Τσιαντή αντικαθιστά ο αναπληρωτής κ. Δημήτριος Μέκρας.


Η θητεία του κ. Τσιαντή κανονικά έληγε την 2η Σεπτεμβρίου 2011 και αφού αποχωρεί την θέση του μάλλον καταλαμβάνει ο επόμενος βάση μορίων του πίνακα επιλογής. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση ο επόμενος να μη δεχτεί και να ακολουθήσει ο έτερος.


Από - Έρευνα


Έτοιμη το φθινόπωρο η σήραγγα της Γκρόπας

Ένα έργο πνοής για τον ορεινό όγκο των Τρικάλων οδεύει πλέον προς την ολοκλήρωσή του γεμίζοντας με ικανοποίηση τοπικές αρχές, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής του Δήμου Πινδέων.


Ο λόγος για τη σήραγγα της Γκρόπας, που θα δώσει ένα τέλος στις δυσκολίες προσβασιμότητας και στην οδική απομόνωση των πολύ όμορφων  περιοχών του Νομού μας. Η διάνοιξη της σήραγγας (στο σύνολο της διαδρομής) ήδη έχει υλοποιηθεί και πλέον το έργο περνάει στην τελική φάση, καθώς έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή των δυο προβλεπόμενων χώρων στάθμευσης μέσα στη σήραγγα που θα διευκολύνουν τα διερχόμενα οχήματα σε περίπτωση ανάγκης.

Από - Δεν θυμάμαι



Εκλεκτοί πρωταγωνιστές σκόρπισαν το γέλιο στην Φαρκαδόνα


Αστείρευτο γέλιο πρόσφερε χθες βράδυ στο κοινό της Φαρκαδόνας ένας εκλεκτός θίασος πρωταγωνιστών  με την επιθεώρηση "Πού πας Γιωργάκη με τέτοιο καιρό".

Τα σατιρικά νούμερα που ενθουσίασαν τον κόσμο και τον έκαναν να περάσει δύο πολύ ευχάριστες ώρες μακριά από την δύσκολη καθημερινότητα ερμηνεύτηκαν από πολυαγαπημένους και καταξιωμένους κωμικούς.

Ο Στάθης Ψάλτης ως Έλληνας τράβηξε το κουπί ψάχνοντας να βρει την Ιθάκη που του έταξε ο Γιωργάκης. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ερμήνευσε τον Έλληνα που κρατάει σφιχτά την τελευταία φρατζόλα για να μην του την πάρει το ΔΝΤ. Η Μάρθα Καραγιάννη υποδύθηκε μια αγανακτισμένη τηλεθεάτρια που με όλα αυτά που βλέπει στην τηλεόραση αποφασίζει να την πετάξει. Ο Κώστας Ευρυπιώτης ένιωσε τον ¨εφιάλτη στην κουζίνα¨.

 Ο Ντίνος Σπυρόπουλος έκανε τον αγρότη που μόνος ψάχνει αλλά δεν βρίσκει. ¨Η καμαριέρα της Τζούλιας¨ Χριστίνα Ψάλτη μας περιέγραψε το τι έγινε στο ροζ δωμάτιο και ο Στάθης Ψάλτης πάνω στην σαμπάνια αναρωτήθηκε ¨ to be or not to be ¨. Ο Έλληνας όμως ποτέ δεν σκύβει το κεφάλι και έτσι και χθες βράδυ ξέχασε όλα του τα προβλήματα σε ένα λαϊκό γλέντι με τη Σόφη Ζανίνου.

Από - trikalacity




Σύσκεψη για το φυσικό αέριο πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο

Την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, από τα έργα εγκατάστασης του δικτύου παροχής φυσικού αερίου, συζήτησε ο δήμαρχος Τρικκαίων με τους εργολάβους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου, Μιχ. Ταμήλου, αποφασίστηκε να μην γίνουν εργασίες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι τα τέλη του έτους, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση, προεκλογικές συγκεντρώσεις κλπ.

Πρόκειται για τις οδούς Ασκληπιού, Κονδύλη, Στρ. Σαράφη και Β. Τσιτσάνη από τις οποίες ακόμα δεν έχει διέλθει ο αγωγός φυσικού αερίου, οπότε οι καταστηματάρχες και κάτοικοι αυτών των οδών που θέλουν να συνδεθούν με το αέριο θα πρέπει να περιμένουν το νέο έτος για να εγκατασταθεί το δίκτυο.

Από - trikalinanea



Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση στο Δέλτα Καρδίτσης στα Τρίκαλα  σήμερα το μεσημέρι λίγο πριν τις 14.00

       
Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στο Δέλτα Καρδίτσης στα Τρίκαλα
Το ατύχημα σημειώθηκε όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο τύπου Τζιπ το οποίο είχε κατεύθυνση προς Πύλη Τρικάλων και κινούνταν στον περιφερειακό παραβίασε ερυθρό σηματοδότη.

Το άλλο εμπλεκόμενο στο ατύχημα αυτοκίνητο ερχόταν από Καρδίτσα με κατεύθυνση την πόλη των Τρικάλων, εμβόλισε το Τζιπ.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν το ντελαπάρισμα του τζίπ και το σύρσιμό του στην άσφαλτο, με την οροφή, κατά περίπου 30 μέτρα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου μετέφερε δύο ευτυχώς ελαφρά τραυματίες στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων καθώς και δύο μηχανές της τροχαίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Από - trikalanews



Γλέντι μέχρι το πρωί στην γιορτή πέστροφας στην Παλαιοκαρυά Τρικάλων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκαρυάς «Η ΓΚΡΟΠΑ» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πύλης διοργάνωσαν χθες το βράδυ τη «ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ», στο Νερόμυλο της Παλαιοκαρυάς.


Περίπου χίλια άτομα παρευρέθηκαν σε μια άψογη από πλευράς οργάνωσης βραδιά και σε ένα από την  πιο όμορφη, από πλευράς φυσικού κάλους περιοχή του Νομού Τρικάλων.


Από - trikalanews



Παραδίδεται το Πνευματικό Κέντρο της Σοφίας Μπούμπα στην Αγία Μονή


Στην τελική φάση τους βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του Πνευματικού Κέντρου της Σοφίας Μπούμπα, στην Αγία Μονή.

 Άμεσα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού του κτηρίου το οποίο εντός των επόμενων εβδομάδων θα παραδοθεί προς χρήση.

Το πνευματικό κέντρο ανεγείρεται στο ακίνητο που δώρισε στον Δήμο Tρικκαίων προ τετραετίας περίπου η κ. Σοφία Mπούμπα, η οποία κληροδότησε στον δήμο την κατοικία της η οποία βρισκόταν απέναντι από τον I.N. Aγίου Aθανασίου στην Aγία Mονή. Εξ ου κι αποφασίστηκε να πάρει το όνομά της

Από - Δεν θυμάμαι



Πολιτιστικό καλοκαίρι 2010 στην Οιχαλία


Οι εκδηλώσεις του δήμου ξεκινούν την επόμενη Τρίτη 10 Αυγούστου με τους διοργανωτές, δήμο και πολιτιστικό οργανισμό, να υπόσχονται μοναδικές βραδιές.

Η αυλαία των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο δήμο Οιχαλίας ανοίγει στις 10 Αυγούστου στις 10 το βράδυ στο κέντρο της έδρας του τοπικού ΟΤΑ με μουσική συναυλία που θα δώσουν τα μέλη της ορχήστρας «Θεσσαλός».
Την επόμενη 11 Αυγούστου το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο ίδιο σημείο με έντεχνο λαϊκό τραγούδι σε μια συναυλία που θα δώσει το «Μουσικό Σχήμα».
Την Παρασκευή 13 Αυγούστου το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο ίδιο σημείο με μουσική λαϊκή συναυλία που θα δώσει η πολυμελής ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης». Η βραδιά αποτελεί αφιέρωμα στο αείμνηστο μεγάλο Τρικαλινό στιχουργό και τραγουδιστή με την ορχήστρα να παρουσιάζει σειρά τραγουδιών του σημαντικού δημιουργού.
Στις 14 Αυγούστου το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με λαϊκό τραγούδι από το «Μουσικό Σχήμα».
Ο κύκλος των φετινών εκδηλώσεων στο δήμο Οιχαλίας αναμένεται να κλείσει το βράδυ του 15Αυγουστου σε μια συναυλία που θα δώσει στις 10 το βράδυ το μουσικό σχήμα «Μνήμη» της Λάρισας με δημοτικό, έντεχνο, λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα.









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου