Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Ο KASIB POWELL ΣΤΟΝ ΑΣ ΤΡΙΚΑΛΑ


ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ: «ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο POWELL»




Ο ΑΣ Τρίκαλα 2000 ΚΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικανού Kasib Powell. Ο Powell γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1981, έχει ύψος 2.01 και αγωνίζεται στην θέση του φόργουορντ.


Ο Kasib Powell αγωνίστηκε δύο χρόνια στο Texas Tech (NCAA) ενώ την περίοδο 2003-2004 μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Ρεφλέξ Βελιγραδίου αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ (23 παιχνίδια, 10,6 πόντους μ.ο, 7.1 ριμπάουντ μ.ο). Στο τέλος της χρονιάς εκείνης μάλιστα, κέρδισε στο ελληνικό All star game τον διαγωνισμό καρφωμάτων.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε στους Great Lakes Storm (CBA), New Jersey Flyers (USBL), Dakota Wizards (CBA), ASA BH Telecom Sarajevo (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), Sioux Falls Skyforce (D – League).


O Kacib Powell αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τα χρώματα των Miami Heats την περίοδο 2007 – 2008 σε 11 παιχνίδια (7.6 πόντους μ.ο., 4 ριμπάουντ μ.ο.).

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε αρχικά στην Κίνα στους Zhejiang Guangsha Lions (12 παιχνίδια, 25.8 πόντοι μ.ο. 9 ριμπάουντ μ.ο.) και στην συνέχεια στους Sioux Falls Skyforce και στην D – League (20 παιχνίδια, 18,6 πόντους μ.ο., 4 ριμπάουντ μ.ο.).

Το καλοκαίρι συμμετείχε στο Summer League του Ορλάντο με αξιοσημείωτα στατιστικά (14.8 πόντους μ.ο και 5.8 ριμπάουντ μ.ο).

Με τον Kasib Powell ο ΑΣ Τρίκαλα ενισχύει σημαντικά την ομάδα με έναν έμπειρο, πολυσύνθετο και συνάμα θεαματικό παίκτη.



Ο Μπάνε Πρέλεβιτς, προπονητής του νέου αποκτήματος του ΑΣ Τρίκαλα Kasib Powell την περίοδο 2003-2004 στον ΠΑΟΚ, μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΑΣ Τρίκαλα για τον Αμερικανό φόργουορντ:
«Όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα. Για μας σημαντικό ρόλο τότε έπαιξε το γεγονός ότι προερχόταν από ένα φημισμένο κολλέγιο, το Texas Tech όπου είχε προπονητή τον διάσημο Μπόμπι Νάιτ».

Σκιαγραφώντας τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Kasib Powell ο Μπάνε Πρέλεβιτς σημειώνει: «Πρόκειται για έναν πειθαρχημένο παίκτη και άψογο χαρακτήρα. Στον ΠΑΟΚ διακρίθηκε ιδιαίτερα στις αμυντικές του επιδόσεις καθώς επιθετικά είχε πιο περιορισμένο ρόλο, ωστόσο όμως όταν έπαιρνε προσπάθειες για σουτ είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Στον τομέα του σκοραρίσματος όμως βλέπω ότι έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά. Ακόμη μαζεύει πολλά ριμπάουντ και είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τέλος προσφέρει και θέαμα αφού εκείνη την χρονιά είχε κερδίσει και τον διαγωνισμό των καρφωμάτων στο ελληνικό All star game».

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς θεωρεί πως ο ΑΣ Τρίκαλα έπραξε σωστά όσον αφορά την απόκτηση του: «Είναι μία καταπληκτική επιλογή για τα Τρίκαλα και ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα αρκετά με την εμπειρία του και τις δυνατότητες του. Παρακολουθώ την εξέλιξη του και βλέπω πως βελτιώνεται συνεχώς».

Τέλος ο Μπάνε Πρέλεβιτς αναφέρθηκε και στην δουλειά που γίνεται στα Τρίκαλα: «Ο Βαγγέλης Αγγέλου δουλεύει συστηματικά και ξέρει να κάνει σωστές επιλογές παικτών. Έχει άλλωστε και ένα πολύ καλό τεχνικό τιμ στο οποίο είναι και ο Θανάσης Γιαπλές με τον οποίο και συνεργαστήκαμε στον Ιωνικό Λαμίας. Θεωρώ πως η χρονιά θα είναι πολύ καλή για τον ΑΣ Τρίκαλα».










Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου