Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Δημότες Αιθήκων: Πρόβλημα με το νερό στο Βροντερό Τρικάλων


"Τα τελευταία χρόνια έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το νερό. Παρόλο που το χωριό τροφοδοτείται από μεγάλες πηγές και οι δύο δεξαμενές του δεν αδειάζουν σχεδόν ποτέ κάτοικοι και επισκέπτες φτάνουν στο σημείο κάθε καλοκαίρι να εγκαταλείπουν το χωριό λόγο της κακοδιαχείρισης του νερού.



"Τα τελευταία χρόνια έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το νερό. Παρόλο που το χωριό τροφοδοτείται από μεγάλες πηγές και οι δύο δεξαμενές του δεν αδειάζουν σχεδόν ποτέ κάτοικοι και επισκέπτες φτάνουν στο σημείο κάθε καλοκαίρι να εγκαταλείπουν το χωριό λόγο της κακοδιαχείρισης του νερού.


Συγκεκριμένα, κατά διαστήματα εντός της μέρας, υπάρχουν διακοπές που ξεπερνούν τις 7 ώρες, ενώ τις επόμενες υπάρχει νερό αναμεμειγμένο με αέρα που όχι μόνο δεν επιτρέπει τις στοιχειώδεις ανάγκες ενός νοικοκυριού(πλύσιμο πιάτων, φαγητό κλπ), αλλά έχει χαλάσει και πολλές ηλεκτρικές συσκευές.
Στις διαμαρτυρίες μας στο δήμαρχο Αιθήκων και στο νομάρχη Τρικάλων λάβαμε τους πατροπαράδοτους ελληνικούς καθησυχασμούς, ψεύτικες δικαιολογίες και χλεύη, μιας και δεν έκαναν τίποτα, μετά από παράπονα χρόνων των δημοτών.

Το πρόβλημα αναλύεται ως εξής: Το χωριό υδροδοτείται από δίκτυα. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι κορυφαίοι των δικτύων, αυτοί που βρίσκονται ψηλότερα υψομετρικά. Οι επίσημες δικαιολογίες είναι πως το πρόβλημα οφείλεται στο ανεξέλεγκτο πότισμα αυτών που βρίσκονται χαμηλότερα. Και πράγματι, οι «χαμηλότεροι» έχουν περισσότερο νερό λόγω της θέσης τους.

Ανεξάρτητα από το αν το πρόβλημα οφείλεται στα ποτίσματα, και τη στιγμή που οργιάζουν οι φήμες για κακοδιαχείριση του νερού(εδώ να τονιστεί ότι στην κύρια δεξαμενή του χωριού μπορεί να μπει όποιος θέλει, να κατανείμει το νερό όπου θέλει και να το μολύνει όπως θέλει), μιας και υπάρχουν οι ανάλογες αρχές του κράτους που (πρέπει να)δρουν προληπτικά, δεν μπορεί ούτε δικαιούται ο πολίτης να τραβήξει τα αυτιά αυτού που "παρανομεί". Άλλη άποψη δεν υπάρχει. Με απλή επίκληση στη λογική, κάθε φρόνιμος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι σε ένα πρόβλημα χρόνων που δε βρίσκει λύση, δεν συζητείται,
δεν προτείνονται τρόποι αντιμετώπισης του(«αφού ποτίζουν») , οι αρμόδιοι για να το λύσουν πάσχουν. Και είναι άδικο, τη στιγμή που τα χωριά ερημώνουν, άνθρωποι τουλάχιστον ανίκανοι, αφενός να ασχολούνται με παραχωρήσεις δασικών εκτάσεων σε ιδιώτες για κατασκευή γηπέδων, αφετέρου να κάνουν διάσημα τα χωριά μέσω των προβλημάτων τους.."

Δημότες Αιθήκων





Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Να τοποθετησει μετρητες νερου ο Δημαρχος και μετα θα δουμε αν υπαρχει προβλημα. Βλεπεις μονο αν βαλουμε το χερι στη τσεπη θα πονεσει και θα σκεφτουμε και τους αλλους. Αλλα ξεχασα, υπαρχει και το πολιτικο κοστος. Και μετα θα μπεξουμε με τα ανθρωπινα δικαιωματα και παει λεγοντας. Σ'αυτη τη χωρα που ολοι παλευουν για το καλυτερο παντα υπαρχει(ουν) λυσεις. Φαινεται ομως πως δεν θελουμε να τις βρισκουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή