Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Karditsa Airport παρακαλώ...!

Eίπατε τίποτα;
Όλα έτοιμα. Ο δήμος Κάμπου στο ν. Καρδίτσας αποκτά αεροδρόμιο!






Υπογράφεται την ερχόμενη εβδομάδα η σύμβαση κατασκευής με τον ανάδοχο εργολάβο για την κατασκευή πεδίου προσγείωσης (μικρό αεροδρόμιο κατηγορίας D ) στη Μυρίνη του Δήμου Κάμπου, καθώς προ ημερών δημοπρατήθηκε η 1η φάση του έργου.


Ανάδοχος του έργου προϋπολογισμού 600.700 ευρώ έχει αναδειχθεί η Βασ. Καραλούλης και ΣΙΑ Ε.Ε. η οποία άμεσα θα εγκαταστήσει εργοτάξιο στον χώρο που θα γίνει το αεροδρόμιο και θα ξεκινήσει τις προβλεπόμενες εργασίες καιρού θέλοντος.


Σύμφωνα με τη μελέτη αναμένεται στη φάση αυτή να κατασκευασθεί ένας αυξημένων προδιαγραφών βασικός διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης με ασφαλτοτάπητα μήκους 681μέτρων και πλάτους 20 μέτρων. Εκατέρωθεν του βασικού διαδρόμου θα κατασκευασθούν 2 ομοίων διαστάσεων (681 Χ 20) χωμάτινοι διάδρομοι ασφαλείας, ενώ στην αρχή και στο τέλος του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης θα κατασκευασθούν ασφαλτοστρωμένοι κυκλικοί διάδρομοι για την αναστροφή των αεροσκαφών. Επίσης στο συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνονται και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις – έργα υδραυλικού χαρακτήρα - για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων.


Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα τον επόμενο μήνα αναμένεται και η δημοπράτηση της 2ης φάσης του έργου που αφορά την κατασκευή του πύργου ελέγχου με το συνδεδεμένο στη βάση του κτίριο για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του εξυπηρετούμενου ανθρώπινου δυναμικού (γραφείο διοίκησης, μικρή αίθουσα αναμονής ή ενημέρωσης , WC, κλπ).



Ο Δήμος Κάμπου βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο περίπου του Νομού Καρδίτσας και καταλαμβάνει μια εξολοκλήρου πεδινή έκταση 90.400 στρεμμάτων (το 3,4% του Νομού).

Στα βορειοδυτικά συνορεύει με το Δήμο Σελλάνων, στα βορειοανατολικά με το Δήμο Παλαμά, στα ανατολικά με το Δήμο Άρνης, στα νοτιοανατολικά με το Δήμο Σοφάδων, στα νότια με το Δήμο Καλλιφωνίου και στα δυτικά με το Δήμο Καρδίτσας. Ο Δήμος Κάμπου κατέχει μια σημαντική, από γεωγραφική και συγκοινωνιακή άποψη, θέση, καθώς συνδέει μεταξύ τους τους τρεις μεγαλύτερους Δήμους του Νομού (Δήμος Καρδίτσας, Δήμος Σοφάδων, Δήμος Παλαμά).







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου