Καψιδάκης και μαθητές σε ταυτόχρονη λειτουργία 6 εργαστηρίων
Σχεδίου, Ζωγραφικής, Αγγειοπλαστικής, Γλυπτικής, Χαλκογραφίας,Ξυλογραφίας.
Δάσκαλος και μαθητές, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο συνεργασίας, με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και τη Gallery Παπατζίκου, θα στήσουν 6 διαφορετικά εργαστήρια, Σχεδίου, Ζωγραφικής, Χαλκογραφίας, Ξυλογραφίας, Αγγειοπλαστικής και Γλυπτικής.
Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσουν τα 6 εργαστήρια τα οποία μπορούν να επισκεφθούν και να δουλέψουν μαθητές των σχολείων της περιοχής.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν, διάφορες μήτρες με γραφίτη, μια μικρή αφίσα των παρουσιάσεων-έκθεσης, μια μικρή χαλκογραφία με την υπογραφή του Γ. Καψιδάκη, θα πάρουν ένα 12σέλιδο έντυπο με βιογραφικά, κριτικές και φωτογραφίες από το έργο δασκάλου και μαθητών. Στο τέλος θα τυπωθεί μια μεγάλη χρωματιστή ξυλογραφία με επετειακό χαρακτήρα η οποία και θα μείνει στους διοργανωτές.
Στη Gallery Παπατζίκου θα λειτουργήσει έκθεση έργων των μαθητών με αγγεία, χρηστικά, χαλκογραφίες, ξυλογραφίες και γλυπτά τα οποία θα διατίθενται στο κοινό σε χαμηλή τιμή. Η διάρκεια της έκθεσης στη Gallery είναι 1-14 Μαρτίου 2010.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8. τηλ. 2331024494, http://www.libver.gr
Gallery Παπατζίκου, Αγ. Αντωνίου 26, τηλ. 2331070325
΄΄ Το Μήλον της Έριδος ΄΄ Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών του Γυμνασίου Βασιλικών Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε το 1998, με πρωτοβουλία του γυμνασιάρχη κ. Χάρη Καϊτατζή μετά από πρόταση του δασκάλου του μαθήματος των καλλιτεχνικών ζωγράφου και χαράκτη κ. Γιάννη Καψιδάκη. Μετά από ένδεκα χρόνια αδιάκοπης και επίπονης προσπάθειας, δασκάλου και μαθητών, οργανώθηκαν και εξοπλίσθηκαν τα εργαστήρια Ελευθέρου Σχεδίου, Ζωγραφικής, Ξυλογραφίας, Χαλκογραφίας, Αγγειοπλαστικής, Γλυπτικής, Μαυρόασπρης Φωτογραφίας και Ιστορίας της Τέχνης. Το Εργαστήρι πραγματοποίησε 32 εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβε μέρος σε 9 ομαδικές και πραγματοποίησε 24 παρουσιάσεις-σεμινάρια για τις τεχνικές της Χαρακτικής, συμμετείχε σε 3 επιστημονικά συνέδρια, με πολλά βραβεία, επαίνους, πανελλήνιες διακρίσεις και με πολλές χιλιάδες επισκεπτών και άριστες κριτικές, από ιστορικούς της τέχνης, καθηγητές, συμβούλους και καλλιτέχνες.
Ο Γιάννης Καψιδάκης σπούδασε Ζωγραφική και Χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με δασκάλους τον Δ. Κοντό, τον Ξ. Σαχίνη και τον Γ. Μήλιο. Από το1994 πραγματοποίησε 32 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβε μέρος σε περισσότερες από 200 ομαδικές, πραγματοποίησε 26 παρουσιάσεις και δημιούργησε 7 εργαστήρια των τεχνικών της χαρακτικής στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Μονή Λαζαριστών, Πινακοθήκη Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Διδασκαλείο ΄΄Δ. Γληνός΄΄, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθη, Σχολή Μωραΐτη Αθήνα, Δήμος Βεργίνας, Εικαστικά Εργαστήρια Νάουσας, Χαλκιδική, Μηχανιώνα, Βασιλικά, κ.α., Το 1995 τιμήθηκε με το Βραβείο συμμετοχής του 5ου Διαγωνισμού της Bosch Gallery Αθήνα., τον ίδιο χρόνο με το Β’ Βραβείο, 2ου Διαγωνισμού της Heineken-Art, Θεσσαλονίκη και το 2002 το Α’ Βραβείο, Διαγωνισμού για το πρόγραμμα Comenius . Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, το εξωτερικό, καθώς και σε υπαίθριους χώρους. Για το έργο του έχουν γράψει, καθηγητές, θεωρητικοί και ιστορικοί της Τέχνης στον ημερήσιο, περιοδικό τύπο, καθώς και σε βιβλία και εκδόσεις τέχνης (Κ. Κιλεσοπούλου, Ξ. Σαχίνης, Χ. Χρήστου, Γ. Μήλιος, Μ. Μαυρομάτης κ.α.).
Από το 2002 μελετά και σχεδιάζει τη δημιουργία κατασκευών και εγκαταστάσεων στο χώρο με υλικό τον οξειδωμένο σίδηρο, σε ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους στη Θεσσαλονίκη.
Περισσότερες πληροφορίες για Το Μήλον της Έριδος
http://www.tomilontiseridos.blogspot
Δημοσίευσέ το στο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου