Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Βλαχογιάννης: Απογοήτευση για την καθυστέρηση της τελικής πρότασης για Καλλικράτη.


«Υπάρχει μία απογοήτευση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ γιατί ακόμη δε μας έχει καταθέσει το αρμόδιο Υπουργείο τις δικές του προτάσεις σε ότι αφορά το σχέδιο «Καλλικράτης»





Οι αρμοδιότητες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ως διοικητικά κέντρα, η καταστατική θέση των αιρετών, οι οικονομικοί πόροι του νέου θεσμού, και ο ρόλος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για τα λιμενικά ταμεία, είναι οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΑΕ και τις οποίες θα καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο.

Η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας αναμένει να κατατεθεί η τελική πρόταση της Κυβέρνησης για το σχέδιο «Καλλικράτης», ώστε να μπορέσει να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις επί του ολοκληρωμένου σχεδίου- νόμου.

Σχετικά με την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΑΕ ο Νομάρχης Τρικάλων και μέλος της ΕΝΑΕ κ. Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Υπάρχει μία απογοήτευση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ γιατί ακόμη δε μας έχει καταθέσει το αρμόδιο Υπουργείο τις δικές του προτάσεις σε ότι αφορά το σχέδιο «Καλλικράτης» και ιδιαίτερα τις αρμοδιότητες που προτίθεται να δώσει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Εμείς το ελάχιστο που ζητούμε είναι το σύνολο των αρμοδιοτήτων που είχε η αιρετή Αυτοδιοίκηση όταν θεσπίστηκε το 1994.

Αν αυτό δεν συμβεί τότε θα πρόκειται για έναν ευνουχισμένο θεσμό τον οποίο προφανώς δε θα αποδεχτούμε».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου