Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Αρνείται το 4ο γυμνάσιο να παραχωρήσει αίθουσες στο ΤΕΙ δομικών πολιτικών έργων


Ομόφωνη άρνηση στο αίτημα του τμήματος δομικών πολιτικών έργων, στην χθεσινή συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου





Είναι γνωστό ότι το δεύτερο κυρίως τμήμα ΤΕΙ εκείνο των δομικών πολιτικών έργων αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης χώρων για μαθήματα, κυρίως δε για εργαστήρια.

Σημειωτέον ότι και τα δύο τμήματα του ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα συστεγάζονται στο κτίριο όπου λειτουργούσε στην Μπάρα το πρώην πολυκλαδικό λύλειο. Σε αυτό το κτίριο και τα δύο τμήματα, ως αποδεικνύεται στην πράξη δεν χωρούν.


Είναι επίσης γνωστό ότι πριν λίγο καιρό το τμήμα δομικών πολιτικών έργων έκανε κοινωνό του προβλήματος που αντιμετωπίζει τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο, ο οποίος δεσμεύτηκε να βρει άμεσα λύση, προτείνοντας να χρησιμοποιεί το τμήμα αίθουσες του 4ου γυμνασίου Τρικάλων.
Αυτή η λύση, όμως δύσκολα θα εφαρμοστεί. Και τούτο διότι χθες σε συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου αποφασίστηκε να μη γίνει δεκτό το αίτημα του τμήματος και του δήμου Τρικκαίων να χρησιμοποιούνται αίθουσες του σχολείου.

Η συνεδρίαση ήταν ευρύτατη, καθώς πέραν της σχολικής επιτροπής, σε αυτή συμμετείχε ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου. Στην συγκεκριμένη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην επιτραπεί στο ΤΕΙ να χρησιμοποιήσει αίθουσες του σχολείου.
Η απόφαση υπήρξε ομόφωνη, ενώ το επόμενο διάστημα θα συνταχθεί πρακτικό της συνεδρίασης, το οποίο θα αποσταλεί τόσο στο ΤΕΙ όσο και στο δήμο Τρικκαίων, προκειμένου να λάβουν γνώση της απόφασης.


Στην προαναφερόμενη συνεδρίαση από τη σχολική επιτροπή μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Κολότσιος. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην προοπτική χρήσης αιθουσών του 4ου γυμνασίου από το τμήμα δομικών και πολιτικών έργων, ειδικώς όταν υπάρχουν χώροι τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΤΕΙ. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε άλλες, συναφείς σχολικές μονάδες, όπως είναι τα ΤΕΕ και ειδικώς το 1ο ΤΕΕ, που βρίσκεται στην περιοχή της Μπάρας, κοντά στο κτίριο του πρώην πολυκλαδικού, το οποίο ο δήμος έχει εγκαταλείψει σχεδόν στην τύχη του, παραμελημένο και κακοδιατηρημένο. Αυτό το κτίριο, με τις κατάλληλες εργασίες θα μπορούσε να στεγάσει το τμήμα δομικών πολιτικών έργων.


Η κατάσταση μοιάζει και είναι προβληματική. Από τη μία το τμήμα του ΤΕΙ δεν μπορεί να λειτουργήσει επαρκώς και αυτό είναι το μόνο βέβαιο από τη στιγμή που διατρανώνει το πρόβλημα έλλειψης αιθουσών. Από την άλλη πλευρά η πολιτική ηγεσία του τόπου, που διεκδίκησε και έλαβε δύο τμήματα ΤΕΙ, χωρίς προηγουμένως να έχει φροντίσει για τις απαραίτητες υποδομές που θα έδιναν μία πλήρη λειτουργία σε αυτά τα δύο τμήματα. Η εξέλιξη της όλης υπόθεσης προς το παρόν είναι άγνωστη. Το μόνο γνωστό και σίγουρο είναι ότι σχολική επιτροπή, σύλλογος διδασκόντων και σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου γυμνασίου αρνούνται να επιτρέψουν την χρήση του σχολείου από το ΤΕΙ.



ΕΡΕΥΝΑ - Της Ελπίδας Κουτσογιάννη




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου