Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ολοκληρώθηκε το έργο της κατασκευής των δημοτικών σφαγείων στα Τρίκαλα


Από την Δευτέρα ξεκινά και επίσημα η λειτουργία τους, με τον δήμαρχο Τρικκαίων και τον πρόεδρο του σωματείου κρεοπωλών να εκφράζουν την ικανοποίηση και την αισιοδοξία τους




Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των δημοτικών σφαγείων Τρικάλων Α.Ε. στους Αγίους Αποστόλους και την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου ξεκινά και επίσημα η λειτουργία τους.
Το εγχείρημα του τοπικού σωματείου κρεοπωλών και του δήμου Τρικκαίων για την δημιουργία των δημοτικών σφαγείων ξεκίνησε πριν 2 περίπου χρόνια.

Τα δημοτικά σφαγεία Τρικάλων Α.Ε., όπως προαναφέρθηκε είναι μία πρωτοβουλία του δήμου που κατέχει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου και του σωματείου κρεοπωλών Τρικάλων (21 άτομα) οι οποίοι κατέχουν το υπόλοιπο 50% των μετοχών κι έχουν τη διαχείριση των σφαγείων.
Πρόκειται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και άρτια εξοπλισμένου βιομηχανικού σφαγείου που αποτελείται από δύο γραμμές σφαγής και διαθέτει σύγχρονη μονάδα βιολογικού καθαρισμού για την επεξεργασία υγρών και στερεών αποβλήτων.

Στο συγκρότημα επίσης λειτουργούν ειδικός χώρος υποδοχής των ζώων, χώρος φόρτωσης, ειδικά ψυγεία διανομής των μελών, χώρος για τα ύποπτα κρέατα και γραφείο κτηνιάτρου.
Τα σφαγεία τηρούν όλες τις προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων και είναι ένα έργο που σίγουρα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην πόλη μας.
Η μονάδα θα έχει δυνατότητα να σφάζει ημερησίως 500 γουρούνια, 1.000 αμνοερίφια και 50 μοσχάρια.
Στα δημοτικά σφαγεία Τρικάλων Α.Ε. θα εργάζονται μαζί με τους εκδοροσφαγείς 25 άτομα με πλήρες ωράριο.
Στις προσπάθειες που αναπτύχτηκαν για την επίτευξη του στόχου της κατασκευής σύγχρονων σφαγείων στην πόλη των Τρικάλων στάθηκε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος.
«Πριν δυο χρόνια περίπου ξεκινήσαμε μια όμορφη περιπέτεια με τον σύλλογο κρεοπωλών Τρικάλων προκειμένου να δημιουργήσουμε στην πόλη μας κάτι που έλειπε από χρόνια, ένα σύγχρονο και λειτουργικό σφαγείο κρεάτων. Η προσπάθεια τελείωσε προχθές και τα σφαγεία πλέον θα λειτουργούν με όλες τις νόμιμες άδειες και με τις πιο σύγχρονες προϋποθέσεις υγιεινής για την ασφάλεια των τροφίμων που προωθούμε μέσω των κρεοπωλείων στην Τρικαλινή αγορά. Θέλω να πιστεύω πως το διοικητικό συμβούλιο της ανώνυμης εταιρίας που είναι υπό την καθοδήγηση του συλλόγου κρεοπωλών Τρικάλων θα φροντίσει έτσι ώστε το έργο αυτό να βρίσκεται πάντοτε στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας και πάντα να είναι στην απόλυτη υγειονομική ασφάλεια για τα τρόφιμα», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Ταμήλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίηση για το έργο, ευχαριστώντας όλους εκείνους που στήριξαν την προσπάθεια για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή.
«Πραγματικά είμαι πολύ ικανοποιημένος που όλα πήγαν καλά και θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που βοήθησαν και στήριξαν την προσπάθεια για την κατασκευή του έργου. Θα ακολουθήσει και νέα πρόταση επένδυσης προκειμένου αυτό το σφαγείο να γίνει πιο σύγχρονο».
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» και ο πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών Τρικάλων κ. Θεόδωρος Ευθυμίου.
Η κατασκευή των δημοτικών σφαγείων αποτελεί ένα έργο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των τοπικών κρεοπωλών. Αισθάνομαι ικανοποιημένος με την ολοκλήρωση των εργασιών και πλέον αναμένουμε να εξυπηρετήσουμε τους επαγγελματίες της περιοχής μας, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες», επεσήμανε ο κ. Ευθυμίου.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ -Έρευνα



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου