Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Το ΠΑΜΕ καταγγέλει τα Super Market «AΓΟΡΑ» στα Τρίκαλα


Δελτίο Τύπου της Γραμματείας Ν. Τρικάλων ΠΑΜΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα Super Market «AΓΟΡΑ»





Μέλη της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ επισκέφθηκαν την επιθεώρηση εργασίας με σκοπό να ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα S/M ΑΓΟΡΑ αλλά και γενικότερα με τις εργασιακές σχέσεις στον νομό. Διαπιστώθηκε πως αρκετοί εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το δώρο Πάσχα. Πολλοί από τους εργοδότες αξιοποιώντας την κρίση αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Η θέση των εργαζόμενων μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Η συντονισμένη συλλογική αντίδραση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το Π.Α.ΜΕ. είναι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα για τους 16 εργαζόμενους στα S/M ΑΓΟΡΑ η κατάσταση είναι τραγική αφού η επιχείρηση τους οφείλει δεδουλευμένα μηνών και το δώρο του Πάσχα. Επιπλέον η επιχείρηση προχώρησε σε κλείσιμο του καταστήματος της «πράσινης γωνιάς», και των εργαζόμενων σε αναγκαστική άδεια με την αιτιολογία της πώλησης του σε μεγάλη αλυσίδα S/M. Αυτό κατά την άποψη μας αποτελεί τέχνασμα του εργοδότη για να αποφευχθεί η καταβολή των δεδουλευμένων και η αποζημίωση των εργαζόμενων.


Το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για να μη χαθεί κανένα δικαίωμα των εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζόμενους στο S/M ΑΓΟΡΑ να παλέψουν συλλογικά και να συντονιστούν με το ΠΑΜΕ ,ώστε να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους με κάθε τρόπο και μέσο.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου