Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ξαφνικά, πρόβλημα και με την ανέγερση του νέου διοικητηρίου της Νομαρχίας;


Μετά το πρόγραμμα Μπαλτατζής και τις εντάξεις ώριμων έργων, μετά το πρόγραμμα Πίνδος, τώρα ξαφνικά προκύπτει πρόβλημα και με την ανέγερση του νέου Διοικητηρίου της Νομαρχίας Τρικάλων.





Ο Νομάρχης Τρικάλων είχε συνάντηση στην Αθήνα με το νέο Γραμματέα των ΣΔΙΤ, όπου συζητήθηκε το θέμα ανέγερσης νέου Νομαρχιακού Διοικητηρίου. Ο Γραμματέας ζήτησε τη γνώμη του Υπουργού Εσωτερικών για το πόσο θα ήταν χρήσιμο να κατασκευαστεί ένα κτίριο, την ώρα που η συζητείται η νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο Νομάρχης τόνισε ότι το ζήτημα δεν χωρά καμιά αναβολή, μιας και οι διαδικασίες για την ανέγερση βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και απομένει μόνο η υπογραφή της σύμβασης. Επίσης επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες της Νομαρχίας βρίσκονται διάσπαρτες στο κέντρο της πόλης σε μισθωμένα κτίρια και ξοδεύονται αρκετά χρήματα για την αποπληρωμή των ενοικίων.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης απάντησε:

«Είχα μια συνάντηση με το νέο Γραμματέα των ΣΔΙΤ, συζητήσαμε ότι υπάρχει πλήρης ωριμότητα του φακέλου σε ότι αφορά το Διοικητήριο της Νομαρχίας Τρικάλων και της Κορίνθου, ότι επέστρεψε ο φάκελος με έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο, άρα απομένει μόνο η υπογραφή της σύμβασης.

Μας επιβεβαίωσε ότι έτσι είναι, ζήτησε όμως τη γνώμη του Υπουργού Εσωτερικών με αφορμή το σχέδιο «Καλλικράτης» και αν θα υφίσταται ή όχι δομές σε επίπεδο Νομαρχίας με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Εμείς του είπαμε ότι όχι μόνο θα υφίστανται δομές, αλλά θα έχουν και αυτοτέλεια οι δομές της σημερινής Νομαρχίας, με πολιτικό προϊστάμενο και υπάρχει αδήριτη ανάγκη να στεγαστούν κάπου οι υπηρεσίες, οι οποίες δεν είναι να εξυπηρετούν τον εκάστοτε Νομάρχη, αλλά να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Πόσοι μάλλον όταν οι υπηρεσίες δεν χωράνε στο νυν κτίριο, όπως η εκπαίδευση και πληρώνουμε 6.000 ευρώ μηνιαίως και είναι σε μισθωμένο οίκημα. Του είπαμε ότι για μας είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε αναβλητικότητα σε αυτό το θέμα, το παρακολουθούμε από κοντά και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου