Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Έγκριση για αύξηση δυναμικότητας χοιροτροφικής μονάδας αλλά με προβληματισμούς...



Και ο Νομάρχης Τρικάλων εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό χοιρομητέρων που θα διαθέτει η συγκεκριμένη χοιροτροφική μονάδα...





Συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης 26-1-2010 στο Νομαρχιακό Κατάστημα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων προκειμένου να εγκρίνει το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΜΠΕ) για υφιστάμενη κτηνοτροφική μονάδα, με αύξηση της δυναμικότητας από 80 σε 160 χοιρομητέρες με τα παράγωγά τους μέχρι τελικής πάχυνσης στο Δ.Δ. Φήκης, του Δήμου Πιαλείων.


Η συνεδρίαση είχε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος μιας και ο επενδυτής θα πρέπει να καταθέσει τον φάκελο του έργου στην Περιφέρεια μέχρι την προσεχή Παρασκευή.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία – με τους δύο νομαρχιακούς συμβούλους της πλειοψηφίας κ. Μαίρη Καρατζά και κ. Γιώργο Γεωργίου να ψηφίζουν κατά – αλλά να εκφράζεται από όλους τους νομαρχιακούς συμβούλους προβληματισμός για το γενικότερο θέμα των πολλών κτηνοτροφικών μονάδων κυρίως χοιροτροφικές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πιαλείων.

Ο Νομάρχης Τρικάλων αρχικά εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό χοιρομητέρων που θα διαθέτει η συγκεκριμένη χοιροτροφική μονάδα, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αγγελάκης τόνισε ότι θα πρέπει το Νομαρχιακό Συμβούλιο να δει από κοντά το θέμα λειτουργίας ενός βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή για να μην υπάρχει πρόβλημα ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Το λόγο πήραν και άλλοι νομαρχιακοί σύμβουλοι οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την άτακτη όπως είπανε εγκατάσταση των χοιροτροφικών μονάδων τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη και σχεδιασμός για να διαπιστωθεί πόσες τέτοιες κτηνοτροφικές μονάδες μπορεί να αντέξει μια περιοχή, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα με την έντονη δυσοσμία και τη μόλυνση των ποταμών από τα απόβλητα.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου