Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Στην τελική ευθεία για τον Ημιμαραθώνιο «Θανάσης Σταμόπουλος»


Συνέντευξη τύπου για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Θανάσης Σταμόπουλος» που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, παρεχώρησαν την Πέμπτη 15-03-2012 οι διοργανωτές.






Ο Ημιμαραθώνιος που είναι στη μνήμη του ιδρυτή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Θανάση Σταμόπουλο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, με την εκκίνηση να δίνεται από την κεντρική πλατεία Καλαμπάκας και ο τερματισμός να γίνεται στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Φέτος ο ημιμαραθώνιος στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 900 αθλητές – 200 περισσότεροι από πέρυσι – έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Πρώτον θα γίνουν άλλοι δύο παράλληλοι αγώνες δρόμου. Ένας για παιδιά 8-14 ετών απόστασης ενός χιλιομέτρου και ένας για λιγότερο γυμνασμένους απόστασης 6,5 χιλιομέτρων. Η δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι ότι θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα μιας και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις εγγραφές των αθλητών θα διατεθούν στο Ίδρυμα «Στέγη». Και η τρίτη ιδιαιτερότητα είναι ότι φέτος οι αθλητές χρονομετρούνται με σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης όπως γίνεται σε όλους τους μεγάλους αγώνες παγκοσμίως. Η βασική όμως εξέλιξη είναι ότι από φέτος ο ημιμαραθώνιος έχει μετρηθεί επίσημα από την παγκόσμια ομοσπονδία μαραθωνίων.

Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου από τους δρομείς που θα αγωνιστούν στα 21 χλμ οι 230 είναι τρικαλινοί, ενώ στα 6 χλμ είναι 130 διπλάσιοι από πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευθύμης Ρεντζιάς τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τον ημιμαραθώνιο «Θανάσης Σταμόπουλος» που έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας και τη Θεσσαλία.

«Ο φετινός ημιμαραθώνιος μετά από συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου Δρομέων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβαθμίστηκε αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και έχει καταφέρει να είναι στην παγκόσμια ένωση μαραθωνίων και αγώνων απόστασης.

Τέτοιες εκδηλώσεις δεν προάγουν μόνο τον αθλητισμό αλλά ταυτόχρονα ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες και είναι διέξοδος για τη νεολαία και όλο τον κόσμο. Εκ μέρους της Περιφέρειας θέλω να συγχαρώ όλους όσοι ασχολήθηκαν με αυτή την προσπάθεια και τους διοργανωτές. Εμείς είμαστε κοντά σε αυτή την προσπάθεια και θέλω να ευχηθώ στους αθλητές καλή επιτυχία στους αγώνες και καλή διαμονή στην πόλη μας».


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου