Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Εξομολόγηση Παπανδρέου: Δεν ήθελα να γίνω πολιτικός (video)


O τέως πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο BBC εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μία "ακαδημία δημοκρατίας" στην Ελλάδα για να εκπαιδεύονται οι νέοι πολιτικοί στις δημοκρατικές αρχές και αξίες στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία.






"Είμαι από δημοκρατική χώρα και τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου ήταν αγωνιστές", είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας πως όταν ήταν μικρός δεν ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, όμως με τα βιώματα που είχε από μικρός η πολιτική ήταν μονόδρομος.

"Είσαι κι εσύ αγωνιστής;", ρώτησε η δημοσιογράφος. "Φυσικά", απάντησε ο ίδιος.

"Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δικό μας δρόμο, όμως επηρεάστηκα από τις συνθήκες κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική", ενώ περιέγραψε τη σύλληψη και φυλάκιση του πατέρα του από τη χούντα.

"Κάθε μέρα έπρεπε να παίρνω μεγάλες αποφάσεις, δέχθηκα επιθέσεις, όμως είχα μεγάλη ευθύνη για τον ελληνικό λαό, εκλέχθηκα από την πλειοψηφία και ο κόσμος ήθελε να δει αλλαγή, όμως δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα ακολουθούσε τέτοια κρίση".

"Με στενοχωρεί όταν ακούγεται πως η Ελλάδα είναι το πρόβλημα, ενώ ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα".

O τέως πρωθυπουργός ανέφερε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μία "ακαδημία δημοκρατίας" στην Ελλάδα για να εκπαιδεύονται οι νέοι πολιτικοί στις δημοκρατικές αρχές και αξίες στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία.









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου