Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Ρεμπετο - Blues το Σάββατο 10 Δεκ στο "Κεντρική πλατεία"


...I live the life I love and I love the life I live..                                            
Muddy Waters
...τέτοια ζωή που έκανα κι αυτήν πάντα θα κάνω                                           
Μάρκος Βαμβακάρης       

 

Στο νότο της Αμερικής, σε αχανείς γεωργικές εκτάσεις δίπλα στο δέλτα του Μισισιπή , στις φυλακές και τα καταναγκαστικά έργα, στους σταθμούς και τα βαγόνια των τρένων, στη διαδρομή προς τις πολιτείες του Βορρά, στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, στα μαγαζιά με χρωματικό προσδιορισμό, υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να εκφράσουν μέσα από τη μουσική την ανάγκη τους για την ελευθερία. 

Στο λιμάνι του Πειραιά, στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων, στις φυλακές των παρανόμων, στους υπόγειους τεκέδες και τις ταβέρνες, στα καράβια που άφηναν πίσω τους τόπους ρημαγμένους από τη φτώχεια και το πόλεμο, υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να εκφράσουν μέσα από τη μουσική την ανάγκη τους για την ελευθερία.   

Ένα τρόπο να μιλήσουν για τη φτώχεια , τη φυλακή και τη σκλαβιά, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον ερωτικό πόθο και την απογοήτευση, την ανάγκη για περιπλάνηση, τη νοσταλγία ανθρώπων, τόπων και καταστάσεων (δηλαδή αυτών που λέμε πατρίδα), το γούστο τους και το καπέλο τους!      
              
Ένας τρόπος να φωνάξεις έτσι θέλω να ζω!   Αν υπάρχουν κάποιες μουσικές που πραγματεύονται αυτά τα ζητήματα και παρ’ όλα αυτά σε κάνουν να χορέψεις...                                                           

Είναι τα Blues και τα Ρεμπέτικα...  To Σαββάτο το βράδυ λοιπόν στις 10 Δεκεμβρίου στην μουσική σκηνή «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ », οι Who Cares Blues Band από το Βόλο και η Ρεμπέτικη Παρέα από τα Τρίκαλα, θα συναντηθούν για να σμίξουν και ν’ ανταμώσουν  την αγάπη τους για τα Blues και τα Ρεμπέτικα                                                                               

  Καλώς ν’ ανταμώσουμε


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου