Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Eπιστολή Μιχαλάκη για το ΤΕΙ Τρικάλων


Με αφορμή την γενική συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας, ζητώντας να μην καταργηθεί ή μεταφερθεί κανένα Τμήμα από τα Τρίκαλα στη Λάρισα.

Αναλυτικά η επιστολή:κ. Πρόεδρε,

Με αφορμή την Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας στις 15 Δεκεμβρίου θα θέλαμε για ακόμη μια φορά ως Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων να σας κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας για την μη κατάργηση ή μεταφορά των Τμημάτων Πολιτικών Δομικών Έργων και Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, από τα Τρίκαλα στη Λάρισα. Αυτήν άλλωστε είναι και η βούληση και η πάγια θέση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Η πρόθεση της Διοίκησης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Λάρισας για μεταφορά των δύο  Τμημάτων ΤΕΙ στη Λάρισα, έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και τους φορείς των Τρικάλων. Αντί να συζητάμε την ίδρυση και άλλων σχολών στο Νομό, αποφασίζεται η κατάργηση Τμημάτων.

Σας επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι τα δύο Τμήματα ΤΕΙ Πολιτικών Δομικών Έργων και Αποκατάστασης και Ανακαίνισης Κτιρίων συνάδουν με τον ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης των Τρικάλων. Παράλληλα ο Νομός μας δεν αντέχει άλλη αφαίμαξη της τοπικής οικονομίας και αναπτυξιακή υστέρηση.

Η όποια απόφαση για κατάργηση ή μεταφορά Τμημάτων θα είναι βαθύτατα προκλητική και προσβλητική για την τοπική κοινωνία την στιγμή που όλοι οι φορείς διεκδικούν την ίδρυση και άλλων σχολών στο Νομό μας.

Όλοι οι παραγωγικοί φορείς των Τρικάλων είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά για τη διατήρηση των Τμημάτων ΤΕΙ στα Τρίκαλα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστεί και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

     
        
 
  


                                                                                       

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου