Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

"Το αλάτι της Ζωής" στο Μύλο Ματσόπουλου


Η ταινία της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2011
Ώρα  10:00 μ.μ.
GIANNI E LE DONNE Κομεντί | 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'
με τους: Τζιάνι ντι Γκρεγκόριο, Αλφόνσο Σανταγκάτα, Βαλέρια ντε Φρανκίσκις








Ο 60χρονος Τζιάνι, ένας τυπικός και υπομονετικός οικογενειάρχης, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι είναι πια «αόρατος» για τις γυναίκες, ενώ όλοι του οι φίλοι έχουν ερωμένες.

Ο Τζάνι είναι αισίως εξήντα χρονών αλλά είναι ακόμα ακμαιότατος. Ευγενικός και με μεγάλες αντοχές, στηρίζει όλη του την οικογένεια: τη γυναίκα του, που εργάζεται σε μια δουλειά με πολλές υποχρεώσεις, την κόρη του αλλά και το αγόρι της που μένει μαζί τους, το σκύλο και τη γάτα. Επίσης την ενενηντάχρονη μητέρα του, ξεπεσμένη αριστοκράτισσα η οποία επιμένει να ζει ανέμελα στην οικογενειακή βίλα στα περίχωρα της Ρώμης με τις φίλες της. Η μονότονη ζωή του Τζάνι αναστατώνεται όταν ο φίλος του Αλφόνσο, προκειμένου να του "ανοίξει" τα μάτια, του εκμυστηρεύεται πως όλοι οι φίλοι τους έχουν ερωμένες. Συγκλονισμένος από την ανακάλυψη, αποφασίζει να δράσει άμεσα...


"...Μια διαχρονική κωμωδία για το πέρασμα του χρόνου για όλες τις ηλικίες."
Natasha Senjanovic, The Hollywood Reporter
" Οι διάλογοι και οι ερμηνείες της ταινίας χαρακτηρίζονται για άλλη μια φορά από αυθορμητισμό και χάρη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος σύγχρονος σκηνοθέτης που να αντιμετωπίζει τη λεγόμενη "μέση ηλικία" με τέτοια αστεία ειλικρίνεια. Η κινηματογράφηση αποπνέει μια χαλαρότητα και δεν χάνει ούτε στιγμή την αίσθηση της οικειότητας και της αισιοδοξίας."
Jay Weisseberg, VARIETY

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου