Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο Βενιζέλος θέλει τώρα εκλογές με Γιωργάκη αρχηγό !


Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών τώρα θέλει εκλογές χωρίς να βιάζεται να διεκδικήσει την προεδρία







Ο Ευ. Βενιζέλος ήταν από τους πρώτους που μίλησε για το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Χθες έγινε και ο πρώτος εκ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά είπε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν την Άνοιξη- περίπου εκεί που τις τοποθετεί χρονικά και η ΝΔ.

Ας δούμε πρώτα πως έκανε τη στροφή: Δήλωσε ότι αν δεν υπάρξουν αποκλίσεις και εκτελεστεί ο υπάρχων προϋπολογισμός, δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Ωστόσο είναι γνωστό ότι ήδη υπάρχει τρύπα πάνω από 2 δισ. Άρα είναι κομμάτι δύσκολο- απίθανο θα λέγαμε να μην υπάρξουν νέα μέτρα. Ταυτοχρόνως ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος νέων μέτρων. Κοντολογίς είπε- εμμέσως πλην σαφώς- ότι τα νέα μέτρα καλό είναι να τα πάρει μια νέα κυβέρνηση που θα έχει προκύψει από τις κάλπες.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο Βενιζέλος, μόλις τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για το περίφημο PSI- βλέπε κούρεμα των ομολόγων, θα είναι ο πρώτος που θα δείξει κάλπες. Οι οικονομική πολιτική δεν του βγαίνει και η τακτική της προσήλωσης στον ρόλο του αντιπροέδρου και υπουργού του Παπαδήμου, φαίνεται (και δημοσκοπικά) ότι φθείρει το προσωπικό του πολιτικό προφίλ.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Βενιζέλος, δείχνοντας τον δρόμο προς τις κάλπες έχει ταυτοχρόνως αποφασίσει να αγωνιστεί για να διαδεχθεί τον Γ. Παπανδρέου πριν από τις εκλογές. Ούτε καν και σε σχήμα ιδιότυπης διαρχίας.

Και αυτό γιατί ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό ο επικεφαλής- πρόεδρος ή μη, του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές θα υποθηκεύσει το πολιτικό του μέλλον. Κατά συνέπεια, ενδέχεται να σκέφτεται ότι δεν είναι κακή ιδέα να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου και μετά το διαφαινόμενο αποτέλεσμα να αρχίσει η κούρσα διαδοχής. Γι αυτό όμως, θα πρέπει να πείσει και τους βουλευτές που τον στηρίζουν και δείχνουν να είναι… ασυγκράτητοι.

Newpost




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου