Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ballets Live την Παρασκευή στα Τρίκαλα


BULLETS LIVE ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Μουσική σκηνή "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ"
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22:00 ΤΙΜΗ 10 ΕΥΡΩ







Οι BULLETS δημιουργήθηκαν στην Aνατολική Θεσσαλονίκη το 1988. Ηταν η εποχή της έξαρσης του rockabilly σε όλη την Ευρώπη, που ξεκίνησε τα τέλη της δεκαετίας του 70, και έσβησε μέσα στα 90’s... Το συγκρότημα όμως έμεινε ζωντανό όλα τα πέτρινα χρόνια, δίνοντας αμέτρητα εκρηκτικά live και δημιουργώντας απίστευτες καταστάσεις!


ΣΥΝΘΕΣΗ - ΜΕΛΗ

Απο την αρχική σύνθεση, έμεινε μόνο ο ντράμερ BULLET COST... Το 1992 ήρθε στο γκρουπ ο SHOCKIN’ STEVE που ανέλαβε την κιθάρα και τα φωνητικά, και ύστερα από την ιστορική συναυλία του JOHNNY CARROLL στο Μύλο, η μπάντα κάνει μια αναγέννηση. Το 1999, εγκαταλείπει το γκρουπ ο μπασίστας ΤΟΜΜΥ, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος. Το δέσιμο του γκρουπ όμως ήταν -και είναι- τόσο δυνατό ώστε στάθηκε αδύνατον να μπει κάποιος νέος μπασίστας. Ετσι πήρε προσωρινά (μόλις για 5 χρόνια...) αυτό τον ρόλο ο CAPTAIN-K των FRANTIC-V που ούτως ή άλλως, αποτελούσε ανέκαθεν κάτι σαν «ανεπίσημο» μέλος των BULLETS. Aπό το 2004, το μπάσο ανέλαβε ο WRONGMAN που ηχογράφησε στο άλμπoυμ Final Race, το 2009 απέκτησαν κόντρα μπάσο, στο οποίο «σλαπάρει» ο Γιώργος Γεωργίου, μέλος επίσης των Wildfire και των Kustoms, όπου συμμετέχουν άλλωστε και οι υπόλοιποι Bullets! Από τις αρχές του 2010 το μπάσο ανέλαβε ο Βασίλης Καρκαβίτσας, ο επί σειρά χρόνων ηχολήπτης τους γκρουπ. Η σημερινή σύνθεση είναι τετραμελής και συμπληρώνεται εκτός από το κλασικό τρίο με τον Χάρη Γράνη στη κιθάρα και στα δεύτερα φωνητικά.
Οι BULLETS όμως πολλές φορές εμφανίζονται και σε «extended» σύνθεση με γυναικεία φωνητικά από τις καταπληκτικές MARY και CLAIRE, ενώ ο πολύς ΧΑΡΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ γνωστός από την συμμετοχή του σε πολλά σχήματα όπως οι AROMA CARIBE, δίνει ένα ιδιαίτερο στίγμα με το σαξόφωνό του. Ενίοτε συμμετέχει και ο τρελλός πιανίστας ΠΕΤΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ (LITTLE PETER & THE BAD NEWS) που με το φρενήρες παίξιμό του βάζει ακόμα περισσότερα φυτίλια στην ήδη εκρηκτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το συγκρότημα. Στο νέο τους δίσκο συμμετέχουν πολλοί ακόμα σημαντικοί μουσικοί όπως π.χ. ο Γιώργος «Μπαντουκ» Αποστολάκης, ο Αλέξανδρος Πέρρος, ο Telecaster Nick και ο Νίκος Ντόβας στο πιάνο.



ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

H κυκλοφορία του 7ιντσου "FUZZBITTEN" με 3 surf-a-billy κομμάτια, από την On Stage Records την άνοιξη του 2003, αποτελεί το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία. Συμμετέχουν  επίσης στις ελληνικές Rock’n’Roll συλλογές "ENJOY THE GREEKS" 1 & 2 με τρία συνολικά κομμάτια, σε συλλογή με ακυκλοφόρητα του περιοδικού Rock+Roll καθώς και σε μία ακόμη με live ηχογραφήσεις, στις Rockabilly συλλογές "White Boppin’ Tower" 1 & 2 που αποτελεί το soundtrack του ομώνυμου φεστιβάλ, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε μια ημιεπίσημη συλλογή με τίτλο "THE BULLETS - Their Hottest Tunes 1997-2005" αποκλειστικά για την αγορά του εξωτερικού.
Tο νέο τους album "Final Race" που κυκλοφορεί από την On Stage Records, αποτελεί και τη σημαντικότερι μέχρι τώρα κατάθεση της δουλειάς τους. Ηδη οι πωλήσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ ή έκδοσή του σε βινύλιο με διαφορετικό εξώφυλλο και σειρά των τραγουδιών θα είναι έτοιμη σε λίγες μέρες.
Αφορμή της κυκλοφορίας αυτής έιναι και η συμμετοχή με το ομώνυμο κομμάτι στη cd-συλλογή του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού rock’n’roll περιοδικου "Dynamite!" καθώς και της διασκευής "She’s Wicked" που μπήκε σε συλλογή-tribute στους Fuzztones.
 Η μουσική τους τέλος, έχει καλύψει και μία ταινία με θέμα τους σέρφερς, που γυρίστηκε στη Lagoona Beach της California!

LIVE-ΠΕΡΙΟΔΙΕΣ

Στα 23 χρόνια ζωής τους, έχουν «οργώσει» την Ελλάδα, απέκτησαν φανατικούς οπαδούς, ενώ εμφανίσεις τους όπως σε συγκεντρώσεις των θρυλικών riders "Hell’s Angels", στα "Battle Of The Bands" ή ακόμα και μέσα σε ...τρένο ενώ ταξίδευαν, έμειναν αξέχαστες!
Η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας μας, με αποτέλεσμα οι δίσκοι τους να έχουν ζήτηση σε Ευρώπη,  Αμερική και Αυστραλία ενώ δεν είναι λίγες και οι προτάσεις που δέχτηκαν για εμφανίσεις στο εξωτερικό. Η πρώτη τους μάλιστα τουρνέ με τον τίτλο "Bullets, Roll Over Germany", έγινε το Νοέμβριο του 2003 στη Γερμανία σε έξι πόλεις, ακολούθησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή (ως headliners) σε Rock’n’Roll Festival στη Γενοβα στην Ιταλία, μεγάλες συναυλίες στη Σόφια και άλλες πόλεις στη Βουλγαρία, στην Κωνσταντινούπολη καθώς και στο Nancy της Γαλλίας. Στο άμεσο μέλλον σχεδιάζουν ακόμα μία περιοδία στην Ευρώπη.!


ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΤΥΛ

Το στυλ που παίζουν είναι δίχως αμφιβολία ROCK’N’ROLL. Σαφώς η βασικότερη επιρροή προέρχεται από τα trash/desperate rockabilly των 50’s, αλλά και τον primitive surf ήχο των αρχών της επόμενης δεκαετίας. Συχνά όμως ανακατεύουν doo-wop, garage και ιδιαίτερα, βρετανικού teddy-boy συστατικά. Το μίγμα αυτό μάλιστα δεν ακούγεται καθόλου «μπαγιάτικο» αφού δεν διστάζουν να το φέρουν στα μέτρα της εποχής μας (sic!).
Η φιλοσοφία του γκρουπ βασίζεται στο fun, στην αγάπη για τη ζωή και στην αισιόδοξη στάση τους απέναντί της.
Και σίγουρα, αυτός είναι ο λόγος που θα συνεχίσουν δεμένοι μαζί, για πάρα πολύ καιρό ακόμα!

God bless our ears...
HERE COME THE BULLETS!


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου