Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα σε οργάνωση και αντίσταση από τους εργάτες της «ΤΥΡΑΣ»


Συνέντευξη τύπου έδωσαν χτες στα Τρίκαλα η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, το αντίστοιχο  κλαδικό συνδικάτο Λάρισας  και η Εργοστασιακή Επιτροπή Εργαζομένων στον «Όλυμπο»(Λάρισας)...






...με αφορμή την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι ιδιοκτήτες του ομίλου  αφοί Σαράντη στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων του:

Συνάδελφοι –σες 
Εργαζόμενοι στην  γαλακτοβιομηχανία  ΤΥΡΑΣ 
   
    Μετά την ψήφιση του Νόμου 4024/11 άρθρο 37, οι εργοδότες της  Γαλ/νίας ΤΥΡΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ, αφοί  Σαράντη   έβαλαν μπροστά τη διαδικασία δραστικής περικοπής των μισθών και ημερομισθίων (από 16 έως 40%) και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ( κατάργησης του σταθερού ημερήσιου χρόνου – (8ωρου) – κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, καθώς και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ  αφήνουν ανοιχτό το θέμα των απολύσεων και την αντικατάσταση τους με πιο φτηνό προσωπικό.
    Για το σκοπό αυτό δημιούργησαν με ωμή εργοδοτική παρέμβαση τις  ενώσεις  προσώπων που προβλέπει ο νέος  νόμος, με σκοπό να καταργήσουν την κλαδική σύμβαση παρακάμπτοντας την ομοσπονδία γάλακτος π.τ.  και να  νομιμοποιήσουν τα παραπάνω απάνθρωπα σχέδια τους.
   Οι εργοδότες –- έδωσαν εντολή σε  διευθυντικά στελέχη να συγκεντρώσουν τις υπογραφές όλων των εργαζομένων και στις τρεις επιχειρήσεις του ομίλου σε Τρίκαλα Ξάνθη Λάρισα όσο και στα παραρτήματα  σε Αθήνα ,Θεσσαλονίκη ,Πάτρα ,βόλο, Κρήτη Λαμία κ.λ.π) .Μέσα σε δυο τρεις μέρες οι περισσότεροι  εργαζόμενοι  κάτω από καθεστώς άγνοιας και με την απειλή της απόλυσης υπέγραψαν σε ένα κείμενο που δεν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται. Με αυτό τον τρόπο οι αφοι Σαράντη, ουσιαστικά  διόρισαν  τον ….εαυτό τους…. να διαπραγματευθεί την   Επιχειρησιακή Σύμβαση  για το πώς  θα αμειβόμαστε και πως θα εργαζόμαστε  από δω και πέρα.
     Οι συγκεκριμένοι «εκπρόσωποι» όλοι στελέχη και στα τρία εργοστάσια χωρίς  ουσιαστικά να διαπραγματευθούν τίποτα, έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από το κείμενο που συνέταξαν οι εργοδότες , όπου κατακρεουργούν όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα και μας οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια. 
  Αυτά τα στελέχη είτε με τη θέληση τους είτε όχι, καταδίκασαν τις δικές μας οικογένειες για να έχουν την εύνοια των εργοδοτών και προφανώς οι ίδιοι νομίζουν ότι  δεν θα έχουν την ίδια τύχη με μας .    
   Και τώρα  ετοιμάζουν τη  διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων, για ορισμένους που θα επιλέξουν να εξαγοράσουν, δίνοντας τους κάποια ψίχουλα παραπάνω απ΄τους υπόλοιπους εργαζόμενους  για να μας διασπάσουν  και να περάσουν στα μαλακά τα παραπάνω μέτρα. Βεβαίως και αυτοί  σε λίγο καιρό θα έχουν την ίδια τύχη με τούς υπόλοιπους.
       Ο τρόπος παρέμβασης των εργοδοτών μας , για τη δημιουργία αυτής της «Ένωσης προσώπων»,προσβάλει ακόμα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας, αφού προκειμένου να ικανοποιήσουν την δίψα τους για μεγαλύτερα κέρδη δεν υπολογίζουν όλους εμάς  που χύσαμε τον ιδρώτα μας για να στήσουν  ολόκληρη αυτοκρατορία και να   θησαυρίσουν   όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα ο μισθός μας και οι ανάγκες των οικογενειών μας είναι μεγάλο κόστος για αυτούς.
Συνάδελφοι-σες 
Είναι καιρός να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Στην επιθετικότητα  και την αχαριστία των εργοδοτών μας   πρέπει να απαντήσουμε με συντονισμό οργάνωση και  αντεπίθεση.
  Οι εργοδότες μας πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τους φοβόμαστε και ότι θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας μέχρι το τέλος.
     Εξάλλου οι οικογένειες μας δεν αντέχουν άλλη μείωση των εισοδημάτων μας όταν είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε τα χαράτσια τις έκτακτες εισφορές τις αυξήσεις στα είδη διαβίωσης μας που μας επιβάλουν με το έτσι το θέλω κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση.
  ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ !
  ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΜΑΣ !
 ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ   ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ!
       Συνάδελφοι –σες
   Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΥΜΠΟ και στη ΡΟΔΟΠΗ συσπειρώνονται στα κλαδικά συνδικάτα τους και στην ομοσπονδία  γάλακτος .Εκλέγουν εργοστασιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα και παίρνουν πίσω τις υπογραφές που αναγκάστηκαν να βάλουν. Δεν αναγνωρίζουν καμιά ένωση προσώπων και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα ένδικα μέσα για να την ακυρώσουν.
    Ετοιμάζουν δυναμικές απεργιακές  κινητοποιήσεις για να ανακόψουν την επιθετικότητα των εργοδοτών μας  για να παρθούν πίσω τα εξοντωτικά μετρά σε βάρος μας .
    Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να μπείτε κι εσείς, οι εργαζόμενοι της ΤΥΡΑΣ και να συντονιστούμε όλοι μαζί, για να έχουμε σίγουρο και νικηφόρο αυτό τον αγώνα και να μην χρησιμοποιείται  ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.  
 Με δημιουργία επιτροπής αγώνα η ότι άλλο εσείς θα κρίνεται αναγκαίο μέσα από γενικές συνελεύσεις να πάρετε πίσω τις υπογραφές σας.
 ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ! 
 Είμαστε έτοιμοι να ενωθούμε σαν μια γροθιά για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζήσουμε σαν άνθρωποι και να προστατέψουμε το μέλλον των οικογενειών μας .


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!  ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !
Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών.  Τηλ.6978186497
Τα συνδικάτα Λάρισας και Ξάνθης.            Τηλ.6973311698
Η εργοστασιακή επιτροπή ΟΛΥΜΠΟΣ                  Τηλ. 6978773423

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου