Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Κυβερνητικό «δόλωμα» το «καλάθι» προϊόντων


Το περιβόητο "καλάθι" - το ζήτημα δεν είναι με τι θα γεμίσει και πώς θα καλλωπιστεί, ούτε, βεβαίως, είναι αυτό που λείπει για να πάει μπροστά ο αγροτικός τομέας στην περιοχή μας και σε ολόκληρη τη χώρα.





Οι μικρομεσαίοι αγρότες στη Θεσσαλία παράγουν πολλά και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα - π.χ. γαλακτοκομικά, τυροκομικά, κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής, αλλά και σιτηρά, βαμβάκι, ζάχαρη, φρούτα, καπνός - με τα οποία μπορούν να γεμίσουν πολλά καλάθια, αλλά, δυστυχώς, "καλό δε βλέπουν". Πάνε "από το κακό στο χειρότερο", ξεκληρίζονται μαζικά και σπρώχνονται στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Διότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που συνδιαμορφώνει και εφαρμόζει, με ζήλο και συνέπεια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι κυβερνήσεις της ΝΔ, θέλει η αγροτική παραγωγή να περάσει, εξ ολοκλήρου, στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών κι επειδή η καπιταλιστική οργάνωση της οικονομίας προωθεί αγροτική ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της Θεσσαλίας να μην "τσιμπήσουν" στα κυβερνητικά "δολώματα", κινδυνεύοντας "να χάσουν και τ' αυγά και τα πασχάλια" και να συσπειρωθούν στην πάλη, σε αγωνιστική συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και τη δημιουργία των προϋποθέσεων, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του λαού.

Να παλέψουν για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα συγκρούεται με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, τα οποία υπηρετεί ο κ. Σκανδαλίδης και η κυβέρνησή του. Που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, την προώθηση κοινών καλλιεργητικών εργασιών με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.

Για να προχωρήσει αυτή η ανάπτυξη, πρέπει να αποδυναμωθούν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Να γίνει παντοδύναμο το Λαϊκό Μέτωπο, η συμμαχία της αγροτιάς με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους νέους των σπουδών και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που θα αγωνίζεται για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας που θα παλεύει για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου