Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ο Μπάμπης Δεληλίγκας για τα κτίρια των παλαιών φυλακών


Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Tρικκαίων ο πρώην Αντιδήμαρχος και Αντινομάρχης αναφέρει








Κύριε πρόεδρε
Είναι γνωστό ότι πολλές φορές αρκετοί δήμαρχοι στην Ελλάδα προτιμούν αντί να γκρεμίσουν τα παλαιά κτίρια και να δημιουργήσουν χώρους πρασίνου, να προβαίνουν στην ανακαίνισή τους για δήθεν πολιτιστικούς λόγους. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται με όλα τα παλαιά κτίρια διότι υπάρχουν και εξαιρέσεις που ορισμένα πρέπει να παραμείνουν π.χ. όπως έπρεπε να παραμείνει η παλαιά δημοτική αγορά που γκρεμίστηκε το 1969.

Από τις τέσσερις προτάσεις για τις παλαιές φυλακές του Δήμαρχου κ. Λάππα συμφωνώ στη μία.
α) Να μετατραπεί σε στέγη αστέγων και να λειτουργεί εθελοντικά από τους δημότες προσφέροντας περίθαλψη και σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι μια σεβαστή πρόταση που έπρεπε να είχε γίνει μέχρι σήμερα, γιατί έχουμε ιερή υποχρέωση σε αυτούς τους ανθρώπους άλλα όχι να γίνει στο χώρο των φυλακών. Εάν η σημερινή δημοτική αρχή το κάνει πράξη αυτό εγώ θα βγω και θα τους συγχαρώ δημόσια.



β) Στην 2η πρόταση του Δημάρχου που αναφέρει ότι τα κτίρια έχουν ιστορική σημασία και δε πρέπει να γκρεμιστούν εγώ πιστεύω ότι μόνο ιστορική σημασία δεν έχουν τα κτίρια αυτά. Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα κτίρια αυτά? Που εκεί μέσα πέρασαν άνθρωποι που πονέσανε, ματώσανε, υποφέρανε, αυτοκτονήσανε.

Η πρότασή μου είναι όπως την είχα πει στη δημοσιογράφο του Ελεύθερου Τπου κ. Αγγελική Δαμίγου όταν επισκέφτηκε τα Τρίκαλα και με συνάντησε και γράφτηκε στην εφημερίδα στις 9-10-1988 ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων ότι να απομακρυνθούν οι φυλακές και να γκρεμιστούν όλα τα κτίρια και να παραμείνει μόνο το εκκλησάκι του Αγ. Ελευθερίου και στη θέση τους να γίνει ένας χώρος πρασίνου για όφελος των πολιτών.

Και επίσης για θρησκευτικούς λόγους δεν μπορεί να έχουμε το Τούρκικο τζαμί σε ένα χώρου πρασίνου 10 στρ. περίπου και η εκκλησία του Αγ. Κων/νου μια από τις μεγαλύτερες ενορίες των Τρικάλων να είναι κολλητά με τα κτίρια που μας θυμίζουν κακές αναμνήσεις.

Με Τιμή
Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας
Πρώην Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικάλων



Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Ο Πρόεδρος Νίκος Μουζακιάρης
    και τα μέλη
    της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής
    Νομού Τρικάλων
    σας εύχονται...
    Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή