Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ για την Πρωτομαγιά

«Αγρότες - Αγρότισσες
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, μαζικά και δυναμικά, στην πρωτομαγιάτικη απεργιαής συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους...



... τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών αγωνιζόμαστε ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα κι οδηγεί ευρύτατες λαϊκές μάζες στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.


ΒΑΖΟΥΜΕ το δικό μας λιθαράκι στο χτίσιμο ενός πανίσχυρου Κοινού Λαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Αντεπίθεσης, που θα μπορεί ν' ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και, παραμερίζοντας τους κάθε λογής και είδους διαχειριστές και υποστηρικτές της, ν' ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στον τόπο μας, με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας.
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ
ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ: Η ΚΑΠ ΚΑΙ, ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, Η ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ Η «ΠΗΓΗ» ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ, ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ, ΒΙΑΙΑ, ΣΤΟ, ΚΑΙΑΔΑ ΤΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑΤΟΣ.
ΤΩΡΑ το βλέπουμε καλύτερα: Αυτή η πολιτική συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων,προσφέρει κέρδη στους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και κερδοσκοπούν σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών αγροτικών προϊόντων.
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΠΟΥ ΝΕΚΡΩΝΕΙ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ. ΑΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη, που δε θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, αλλά θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής και της οικονομίας, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και θα προωθεί κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών κι ασφαλών τροφίμων για την διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για την μεταποιητική βιομηχανία.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η  ΜΑΗ ,ΣΤΙΣ 10ΠΜ , 
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου