Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

«Απίστευτα και όμως αληθινά» στο Δήμο Πιαλείων καταγγέλλει ο Μαράβας


Την κάτω βόλτα πήρε ο Δήμαρχος Πιαλείων κ. Μάμαλης Χρήστος τον τελευταίο καιρό.





Μετά τις παραιτήσεις τοπικών συμβούλων της συμπολίτευσης, μελών της Δημοτικής Επιχείρησης και μελών του ΚΑΠΗ της δικής του ομάδας, έρχεται τις τελευταίες μέρες και σε προσωπική αντιπαράθεση με δημοτικούς συμβούλους εν ώρα συνεδριάσεων των διάφορων επιτροπών του Δήμου. Τα τελευταία γεγονότα όμως κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τετάρτης ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 16-9-2009 είχαν οριστεί δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η πρώτη στις 5.30 μ.μ. με μοναδικό θέμα τον Απολογισμό και Λογοδοσία Δημάρχου και η δεύτερη στις 6.30 μ.μ. με διάφορα θέματα. Και ενώ η ώρα ήταν 6.00 μ.μ. καθυστερούσαν να αρχίσουν τη συνεδρίαση διότι είχαν έρθει μόνο έξι μέλι της συμπολίτευσης. Επειδή όμως δεν μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά ξεκίνησε η συνεδρίαση με έξι μέλη της συμπολίτευσης και πέντε μέλη της αντιπολίτευσης. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε διαμαρτυρία από Δημοτικούς Συμβούλους του κ. Μάμαλη ότι δεν έλαβαν γνώση του Απολογισμού και δε γνωρίζουν τι να ψηφίσουν. Έπειτα και από δικές μας παρεμβάσεις προκειμένου να αναβληθεί η συνεδρίαση για να λάβουν γνώση όλοι οι σύμβουλοι στον απολογισμό, ο κ. Μάμαλης ανέφερε ότι η συνεδρίαση συνεχίζεται κανονικά και θα εξηγεί εκείνος τις απορίες μας. Όμως ο κ. Δήμαρχος όχι μόνο δεν εξήγησε, αλλά ήταν πιο ανενημέρωτος και από τους Συμβούλους και σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για διάφορα ποσά δεν γνώριζε και έλεγε: «Ελάτε τις επόμενες μέρες στο Δημαρχείο να πάρετε πληροφορίες». Μάλιστα και σε παρέμβαση του κ. Κουτρουμπή για το παραπάνω γεγονός εκείνος επέμενε να ψηφιστεί ο απολογισμός.
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν σε ερώτηση για το ποσό 19.000 Ευρώ που αφορούσε ανόρυξη αρδευτικής γεώτρησης ούτε ο κ. Δήμαρχος, ούτε το προεδρείο γνώριζε να απαντήσει τι αφορούσε το ποσό και που πήγαν τα χρήματα.
Κατόπιν όλων αυτών αναγκαστήκαμε να καταγγείλουμε τη συνεδρίαση και να αποχωρήσουμε. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα έξι μέλη της συμπολίτευσης. Σε λίγο, καθώς ήθελαν με άνομο τρόπο να μη μας αφήσουν να παρακολουθήσουμε ως δημότες τη συνεδρίαση, προχώρησαν σε ψηφοφορία η οποία κατέληξε σε φιάσκο με αποτέλεσμα 4-2 υπέρ του Απολογισμού με τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης κ. Ιακωβάκη Σταυρούλα και κ. Κεραμίδα Ευάγγελο να ψηφίζουν κατά. Προκειμένου να μη γίνουν περίγελοι ο Δήμαρχος διακόπτει τη συνεδρίαση και καλεί τους Συμβούλους του στο Γραφείο του για «διαβούλευση». Μετά από αρκετή ώρα γύρω στις 7.00 μ.μ. επανήλθαν στην αίθουσα ως δια μαγείας επτά μέλη με επιπλέον τον Κ. Παπαχρήστο και ψηφίζουν την έγκριση του Απολογισμού 7-0.
Από δω και στο εξής το λόγο έχουν οι υπηρεσίες της ΤΕΔΚ αν θα δεχτούν αυτές τις αποφάσεις ως νόμιμες με δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης να έρχεται στη συνεδρίαση ότι ώρα θέλει και να ψηφίζει.
Αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν στο Δήμο Πιαλείων με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει πάρει διοικητικά την κατηφόρα, κάνοντας κακή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών που πληρώνουν από το υστέρημά τους τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο.

Μαράβας Κων/νος
Δημ. Σύμβουλος





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου