Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

"Σηκώνει" το θέμα με την κατασκευή του διοικητηρίου ο κ.Βλαχογιάννης


Στο περιθώριο του 14ου Συνεδρίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση και του έθεσε το θέμα της ανέγερσης νέου Διοικητηρίου της Νομαρχίας Τρικάλων το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ, όπως και αυτό της Κορίνθου.




Σύμφωνα με δηλώσεις του Νομάρχη Τρικάλων, η διαδικασία προχωρά και έχει φθάσει στη διαδικασία της υπογραφής της σύμβασης.

Για τα όσα λέγονται το ότι οι Νομαρχίες δεν θα υφίστανται οπότε δεν χρειάζεται η ανέγερση ενός νέου Διοικητηρίου ο κ. Βλαχογιάννης υποστήριξε ότι οι Νομαρχίες θα υφίστανται προς όφελος και εξυπηρέτηση των πολιτών στους τόπους διαμονής τους και όχι στις έδρες των περιφερειών.

«Είχα μια συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΕΝΑΕ, του έθεσα το θέμα του Διοικητηρίου, είπε ότι θα το δει με καλή διάθεση, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει το διοικητήριο για το οποίο είμαστε στη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης και κάθε αναβλητικότητα αποβαίνει σε βάρος του έργου.

Η δικαιολογία ότι μες τον «Καλλικράτη» οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις δεν θα υφίστανται είναι ψευδέστατη. Οι Νομαρχίες θα παραμείνουν ως διοικητικές και πολιτικές οντότητες με επικεφαλής αιρετό και τα διοικητήρια δεν γίνονται για τους αυτοδιοικητικούς αλλά για τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση με τον «Καλλικράτη» προσδοκούμε καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στους τόπους διαμονής τους και όχι στρις έδρες των περιφερειών. Άρα οι διοικητικές υπηρεσίες εδώ θα είναι και ο κόσμος θέλει ένα διοικητήριο όπως έχουν όλες οι πόλεις και οι νομοί φθάσαμε και στο πέντε και έπρεπε ήδη να υπογραφεί η σύμβαση.

Αν αυτό δεν γίνεται οι αντιδράσεις θα είναι τεράστιες όχι μόνο από εμάς άλλά από όλους τους πολίτες και των Τρικάλων και της Κορίνθου».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου