Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλίας – Θα πετύχει;


Τα νέα δρομολόγια του ΟΣΕ στην περιοχή μας μπορεί να μην ενίσχυσαν τα απευθείας δρομολόγια που έχουν τη μεγάλη ζήτηση και την εξασφαλισμένη πελατεία, δημιούργησαν όμως μία νέα υπηρεσία που καλό είναι να την μάθει το επιβατικό κοινό και αφού την δοκιμάσει, να την αξιολογήσει το ίδιο.




Με τα νέα δρομολόγια λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι αποκτούμε επιτέλους μια προαστιακή υπηρεσία στη δυτική Θεσσαλία. Συγκεκριμένα από τα Τρίκαλα έχουμε εννέα δρομολόγια την ημέρα για την Καρδίτσα και άλλα τόσα για την Καλαμπάκα.

Για τη Λάρισα υπάρχουν πέντε απευθείας δρομολόγια την ημέρα και για τον Βόλο τέσσερα ανταποκρινόμενα στο σταθμό της Λάρισας.
Για τον Βόλο και τη Λάρισα υπάρχουν και επιπλέον ανταποκρινόμενα δρομολόγια με τρένο ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ ή ταχεία στον Παλαιοφάρσαλλο.

Ακόμα τα δρομολόγια προς τη Λάρισα επιτρέπουν δύο ανταποκρίσεις προς και από τον προαστιακό της Θεσσαλονίκης στον σταθμό της Λάρισας.
Το εισιτήριο για τις ενδοθεσσαλικές μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικό.

Τρίκαλα-Καλαμπάκα: 1,50 Ευρώ
Τρίκαλα-Καρδίτσα: !,90 Ευρώ
Τρίκαλα-Λάρισα: 4,60 Ευρώ
Τρίκαλα- Βόλος: 6,70 Ευρώ.

Στα επιστροφής εισιτήρια γίνεται έκπτωση 20% και υπάρχουν ακόμα εκπτώσεις για τους φοιτητές, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας κλπ.

Ο χρόνος του ταξιδιού είναι πολύ μικρός.
Για την Καλαμπάκα 15 λεπτά, για την Καρδίτσα 18 λεπτά, για τη Λάρισα περίπου μία ώρα και για το Βόλο περίπου δύο ώρες.
Τα δρομολόγια αρχίζουν στην πόλη μας στις 6.00 το πρωί και σταματούν στις 10.00 το βράδυ.

Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει την προσπάθεια για την επαναφορά του κομμένου ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ για την Αθήνα καθώς και για δεύτερο απευθείας δρομολόγιο για τη Θεσσαλονίκη.

Για να πετύχει όμως ο στόχος μας πρέπει η περιοχή μας να αγκαλιάσει για μια ακόμα φορά το τρένο και να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες που μόνο ο σιδηρόδρομος, ως το πιο ανθρώπινο, ασφαλές και οικολογικό μεταφορικό μέσο μπορεί να προσφέρει.

Γιατί όπως όλοι ξέρουν το τρένο δεν σε μεταφέρει απλά, αλλά σε ταξιδεύει πραγματικά.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου