Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Συνάντηση στο Δημαρχείο Τρικάλων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής μελέτης ProeHealth


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου με δύο εκπροσώπους της Empirica. Πρόκειται για ιδιωτική συμβουλευτική εταιρεία διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων η οποία συμμετέχει σε έρευνα της Ευρωπαικής Ένωσης σχετικά με τις διαδικασίες σχεδιασμού και οργάνωσης υπηρεσιών τηλεφροντίδας.


 Στόχος της συγκεκριμένης έρευνας είναι η ανάπτυξη κοινών πρακτικών που θα μπορούν να εφαρμοστούν σε πιο ευρεία κλίμακα. Ο Δήμος Τρικκαίων επιλέχθηκε ως «καλή πρακτική» στη συγκεκριμένη μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην αρχή της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με το Δήμαρχο κ. Χρίστο Λάππα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της e-Trikala AE, Οδυσσέα Ράπτη καθώς και εκπροσώπους της e-Trikala και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΑ) του Δήμου Τρικκαίων. Οι εκπρόσωποι της Empirica ενημερώθηκαν σχετικά με τα προγράμματα τηλεφροντίδας που υλοποιούνται στο Δήμο Τρικκαίων και παρουσιάστηκαν παράλληλα οι βέλτιστες πρακτικές.
Οι εργασίες συνεχίστηκαν στα γραφεία της ΔΕΚΑ όπου ο Αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Γκουγκουστάμος και ο Διευθυντής κ. Σιακαβάρας Ιωάννης παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τις κοινωνικές δομές της ΔΕΚΑ και του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ (πρώην ΚΑΠΗ). Η συνάντηση θα συνεχιστεί αύριο στα γραφεία της e-Trikala όπου θα συζητηθούν θέματα όπως η διαδικασία προκήρυξης και προμήθειας των έργων της τηλεφροντίδας.


Περιγραφή Empirica
Εmpirica Communication and Technology Research (empirica) - Γερμανία: αποτελεί μια ιδιωτική διεθνή εταιρία με μακρόχρονη εμπειρία στον συντονισμό Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και είναι παράλληλα υπεύθυνη για την διαχείριση των έργων.
Συγκεκριμένα, ηγείται ερευνών μέσω τεχνολογιών ΤΠΕ με κοινωνική διάσταση στους τομείς του eInclusion, eHealth(τηλειατρική), telecare(τηλεπρόνοια).
Η εταιρία εδρεύει στην Βόννη της Γερμανίας και απασχολεί περίπου 70 άτομα μόνιμους και εξωτερικούς συνεργάτες σε όλη την Ευρώπη.
Επιπρόσθετα, ασχολείται με την περαιτέρω διάδοση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων μέσω δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου