Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Βοήθεια στα Τρίκαλα από τους κατοίκους της επαρχίας Πάχνας της Μεγαλονήσου.


Σε μια άκρως αξιόλογη κίνηση προς τους οικονομικά αδύναμους Τρικαλινούς πολίτες, η οποία αναμφίβολα αποδεικνύει πως οι Κύπριοι αδελφοί μας είναι πάντα εδώ στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, προχώρησαν χθες κάτοικοι της επαρχίας Πάχνας της Μεγαλονήσου.








Έτσι ο Δήμος Τρικκαίων παρέλαβε χθες ένα κοντέινερ που περιείχε συνολικά 6 τόνους τροφίμων τα οποία και θα μοιραστούν σε οικογένειες οι οποίες έχουν για τα καλά "χτυπηθεί" από την οικονομική κρίση.

Η πρωτοβουλία για το παραπάνω σημαντικό εγχείρημα ανήκει στο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Τρικκαίων και πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κώστα Πατέρα ο οποίος συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον πρόεδρο της κοινότητας Πάχνας Ανδρέα Σάββα που βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου.


Ο τελευταίος φρόντισε για τη συγκέντρωση τροφίμων τα οποία και απέστειλε στο Δήμο Τρικκαίων ενώ στο κοντέινερ υπήρχαν και δυο σημαίες μια Ελληνική και μια Κυπριακή θέλοντας έτσι με την κίνηση αυτή να καταδείξει το μέγεθος της φιλίας και της αδελφοσύνης των δυο λαών.


Μέσω επιστολής του ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάχνας κ. Σάββα τονίζει χαρακτηριστικά "στους αδελφούς Έλληνες με αγάπη από ομάδα Κρασοχωρίων Κύπρου: Πάχνας, Αγ. Αμβροσίου, Βουνιού, Μαλλιάς, Άρσους, Βάσας, Ομόδους. Ποταμιούς, Δοράς, Πραστειού, Ανώγυρας, Κοιλανιού και προσφυγικών χωριών Παραμαλιού, Αυδήμου, Αγ. Θωμά (πρόσφυγες από Επτακώμη) και Πλατανίσκιας".

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι το κοντέινερ με τα τρόφιμα θα εμπλουτίσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων, ενώ η παραλαβή του φορτίου έγινε χθες από το δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα, τον αντιδήμαρχο Ζήση Γκουγκουστάμο καθώς και το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Πατέρα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Σάββα τόνισε επί λέξη "θέλω να τον ευχαριστήσω από αυτή τη θέση για αυτήν την πραγματικά ανθρώπινη και αδελφική θα έλεγα κίνηση γιατί με τους Κύπριους είμαστε αδελφοί, είμαστε Έλληνες και υπάρχει αυτή η πατροπαράδοτη σχέση ανάμεσα στους Κυπρίους και τους Ελλαδίτες.

Πρόκειται για μια ανθρώπινη και ευγενική του πρωτοβουλία την οποία είχε και μας έστειλε αυτό το κοντέινερ. Όσο για τα προϊόντα μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα διατεθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που υπάρχουν στην πόλη μας".


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου