Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Άλλη η ευθύνη του μαστροπού και άλλη η ευθύνη του πελάτη ενός χαμαιτυπείου..."


Tο είπε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας την ευθύνη που έχει ένας βουλευτής με χιλιάδες διορισμούς και ένας πατέρας που περιμένει το διορισμό του παιδιού του





Ένα βήμα πίσω στη γνωστή πλέον ρήση "Μαζί τα φάγαμε" επιχείρησε να κάνει  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο Βήμα 99,5.
O κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας την ευθύνη που έχει ένας βουλευτής με χιλιάδες διορισμούς και ένας πατέρας που περιμένει το διορισμό του παιδιού του, είπε χαρακτηριστικά "Άλλη η ευθύνη του μαστροπού και άλλη η ευθύνη του πελάτη ενός χαμαιτυπείου".

Ερωτηθείς για τη φράση του "μαζί τα φάγαμε", ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέμεινε, αναφέροντας μάλιστα την έννοια της "συνευθύνης". "Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό, αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών» ανέφερε, τονίζοντας μάλιστα ότι οι βουλευτές εκλέγονται από τον λαό. Τους ψήφιζαν γιατί ήλπιζαν ότι θα τύχουν της εύνοιάς τους", είπε.

Επιπλέον, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπέδειξε την κακοδαιμονία της κρατικής μηχανής ως υπεύθυνη για τη φοροδιαφυγή πολιτών με μεγάλα εισοδήματα και παραδέχθηκε πως ο μέσος φορολογούμενος είναι αυτός που φέρει το βάρος πέραν του δέοντος, καθώς τα υψηλά εισοδήματα καταφέρνουν με περίπλοκους και έμμεσους τρόπους να διαφεύγουν.

Τέλος, στην ερώτηση εάν βλέπει το τέλος του πολιτικού του βίου, ο κ. Πάγκαλος δεν το διέψευσε. Ανέφερε, δε, χαρακτηριστικά ότι έπειτα από 30 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας και ενώ διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του πρέπει να αντιμετωπίζει το τέλος της πολιτικής του διαδρομής. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι αυτό δεν θα γίνει ούτε τους επόμενους μήνες ούτε τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια.


Το βρήκα ΕΔΩ








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου