Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

"ΕΓΩ ΓΥΡΙΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ"


Του Νικόλα   Ντάβα
Για μια παράσταση στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ μουσική σκηνή...
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 22:00 ΤΗΛ 6977580754







Όλοι περιμένουν κάτι. Άλλοι περιμένουν νέο κυβερνήτη, άλλοι λεφτά, άλλοι τον έρωτα. Ο Νικόλας και η Έλλη, από την άλλη, περιμένουν να σωθούν από την καθημερινότητα και τον εαυτό τους.
Έτσι αρχίζουν, να παίρνουν βαριά χάπια, να μεθούν με οινόπνευμα, να χορεύουν, να τραγουδούν Rock and Roll, και να θυμούνται ότι για πάντα έχει πια χαθεί.
Μέχρι να καταλάβουν πως η καταστροφή τους είναι και το μεγαλείο τους, η δικιά τους ΑΓΑΠΗ, αυτή που δεν ναρκώνεται, δεν πέφτει σε κόμμα, δεν πεθαίνει


ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ
Ελλη: Ρούλα Καραφερη
Νικόλας: Νικόλας Ντάβας


Νικόλας Ντάβας (Κείμενο  - Σκηνοθεσία)
Ρούλα Καραφέρη (επιμέλεια κίνησης)





Νικόλας Ντάβας (Ηθοποιός, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης). Γεννήθηκε το 1969 στη Λάρισα. Το 1996 Κέρδισε υποτροφία από το Ίδρυμα κρατικών υποτροφιών για να σπουδάσει θέατρο. Στο Manchester σπούδασε υποκριτική στο Drama Department του Manchester University και συνέχισε κάνοντας διατριβή πάνω στο θέατρο. Πήρε το Phd του το 2001 από το Manchester School of Arts. Σκηνοθέτησε ταινίες μεγάλου μήκους, έγραψε και σκηνοθέτησε τα θεατρικά, ενω πολλές δoυλειές του εκδόθηκαν στα Ελληνικά, ‘Τα Μαύρα Τετράδια’, 1996, Εκδόσεις Απόπειρα, ‘WC’, 1999, Εκδόσεις Σιγαρέτα, ‘Πόλη’ 2000, Εκδόσεις Οδός Πανός. Συμμετείχε σαν ηθοποιός σε πολυάριθμα θεατρικά στην Αγγλία.


Ρούλα Καραφέρη
 (χορεύτρια, χορογράφος, ερμηνεύτρια), έχει ζήσει και έκανε σπουδές χορού στη Δανία, Γερμανία και Ολλανδία. ‘εχει Πτυχίο/ Bachelor, της Κρατικής Ακαδημίας Χορού του Ρότερνταμ και Μεταπτυχιακό από την ίδια ακαδημία στην Χοροθεραπεία.
Χόρεψε και χορογράφησε πολλές παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη.
Επέστρεψε στην Ελλάδα με την παράσταση  Πόζα,στην Α. Σχολή Καλών Τεχνών, Αθήνα. 2001. ακολούθησαν πολλές άλλες, αναφορικά:  Στυμφάλια 2001, στον Αρχαιολογικό χώρο της λίμνης Στυμφαλίας , Άνω Θρόσκω ένα ντουέτο για το φεστιβάλ Μήνες Χορού στο Ανοιχτό Θέατρο, Αθήνα. 2002, paremetora, Booze cooperativa/ Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, Αθήνα 2007,
Με τον ΟΡΦΕΑ του Ν. Ντάβα (2009). ξεκίνησε ως ηθοποιός.
Για την παράσταση ΟΡΦΕΑΣ γράφτηκε «έκπληξη! Ρούλα Καραφέρη χορεύτρια, περφόρμερ που ερμήνευσε συγκλονιστικά με δύναμη τρομερή, τον ενδιαφέροντα μονόλογο ΟΡΦΕΑΣ του Νικόλα Ντάβα, στο booze cooperativa» Γιωργος Σαριγιάννης, «τα Νεα»
Είναι συνιδρύτρια της ομάδας χοροθεάτρου «off.art» και του «Σ.Μου.Θ»



Το ΕΓΩ ΓΥΡΙΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Τζένη Καρέζη, από 1/5/2006 έως 31/5/2006 με βασικούς συντελεστές Νικόλας Ντάβας (κείμενο, σκηνοθεσία)
Κατερίνα Διδασκάλου και Νίκο Γιωργάκη (ερμηνευτές) και Φαίδων Παπαμηχαήλ (σκηνικά)

Κριτικές που γράφτηκαν για το έργο:

ΕΓΩ ΓΥΡΙΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Ο Νικόλας Ντάβας τολμά όχι μόνο να φανταστεί μα και να υλοποιήσει το όραμα του για ένα θέατρο κοινωνικού ρεαλισμού που δεν φοβάται την πυρκαγιά των λέξεων της ποίησης αλλά δεν γίνεται παρανάλωμα της... Ενώ κατορθώνει να διασκεδάσει, ευαισθητοποίηση το κοινό του, ίσως ακόμη και να το κινητοποιήσει.
ΔΙΦΩΝΟ, ΜΑΙΟΣ 2006, Ιωάννης Σταματίου

ΕΓΩ ΓΥΡΙΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Μια ιδιαίτερη παράσταση με ανατροπές και συναίσθημα που προσεγγίζει ένα επικίνδυνο θέμα, την καθημερινότητα ενός ζευγαριού που παλεύει με τα ναρκωτικά και τα προσωπικά τους φαντάσματα. Πρόκειται για ένα έργο που παρά το δύσκολο περιεχόμενο του στο τέλος αφήνει μια γλυκιά αίσθηση ευαισθησίας.
ΛΟΓΟΣ, ΜΑΙΟΣ 2006, Άννα Μπάστα

ΕΓΩ ΓΥΡΙΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Από κείνη την ώρα που αρχίζει το ντελίριο μιλούν πολύ γρήγορα. αρθρώνοντας προτάσεις μακαρονάδες σε χρόνο μηδέν. Ο Νικόλας Ντάβας γράφει ωραία. Ελπίζω το θεατρικό να εκδοθεί. Το ίδιο το έργο σου μιλά σα να έχει πάρει ναρκωτικά. Ζωντανές προτάσεις που ζαλίζονται γύρω από την αλήθεια και το ψέμα. Ο Νικόλας Ντάβας έχει πιθανότητες να κάνει κάτι διαφορετικό και καλό. Μου δημιουργεί απαιτήσεις για κάτι που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα στο ελληνικό θέατρο
ΑΞΙΑ, ΜΑΙΟΣ 2006, Λητώ Μήσι





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου