Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

«Όχι» Σ. Χατζηγάκη στο κλείσιμο σχολείων του Ν. Τρικάλων


Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός φέρνει εκ νέου το θέμα στη Βουλή





Μια ακόμη ερώτηση κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, αναφορικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.

Ο κ. Χατζηγάκης εκφράζει για άλλη μια φορά την αντίρρησή του σε μια τέτοια προοπτική, παίρνοντας αφορμή από τις αντιδράσεις των κατοίκων των Αγίων Αποστόλων Τρικάλων οι οποίοι αντιτίθενται στην κατάργηση του 19ου Δημοτικού Σχολείου από την Κυβέρνηση.

« Το 19ο Δημοτικό Σχολείο (που λειτουργεί από το 1882, έχει άριστη υλικοτεχνική υποδομή και πολύ καλό επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης) εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών των Αγίων Αποστόλων» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Χατζηγάκης «μιας περιοχής των Τρικάλων, όπου κατοικούν ως επί το πλείστον αγροτικές οικογένειες, που λόγω της φύσης της εργασίας τους (σε λαϊκές αγορές και χωράφια) αδυνατούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολείο που βρίσκεται σε μακρινή απόσταση. Σημειώνουμε ότι από τα μέσα Μαρτίου το σχολείο αυτό τελεί υπό κατάληψη».

«Επειδή συνεχίζεται να διογκώνεται η οργή των πολιτών για την απαράδεκτη –και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές και χωρίς καμία μελέτη– απόφαση της Κυβέρνησης να συγχωνεύσει και να καταργήσει σχολεία, χωρίς πρώτα να υπάρξει διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες» εξακολουθεί ο κ. Χατζηγάκης «ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Τι προτίθεται να κάνει με την περίπτωση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων;

- Προτίθεται να σταματήσει τη διαδικασία καταργήσεων σχολικών μονάδων ή θα αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη για την πτώση του μορφωτικού επιπέδου στην περιφέρεια, για την ορατή πιθανότητα ερημοποίησης της ελληνικής υπαίθρου και για την πλήρη ανατροπή του οικογενειακού σχεδιασμού για χιλιάδες πολίτες;».


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου