Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πλεξίδας για το θέμα της δωροδοκίας: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία


- Αναζητείται το πρόσωπο - κλειδί...
- Ελεύθερος ο πρόεδρος του Λεβαδειακού
- Βίντεο με δηλώσεις





   
Ο πρόεδρος των Τρικάλων, Βαγγέλης Πλεξίδας, μιλάει στο gazzetta.gr για την απόπειρα δωροδοκίας του Χρήστου Πουρή, πλέκει το εγκώμιο του ποδοσφαιριστή του κι εκφράζει την απογοήτευσή του για το περιστατικό.

Ο πρόεδρος του του Α.Ο. Τρικάλων, Βαγγέλης Πλεξίδας, είναι εδώ και τέσσερα χρόνια ο βασικός χρηματοδότης της θεσσαλικής ομάδας που φέτος συμμετέχει με μεγάλες βλέψεις στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης του για να καταγγείλει μαζί με τον τερματοφύλακα Χρήστο Πουρή απόπειρα δωροδοκίας προς τον παίκτη, για να έχει μειωμένη απόδοση στον κυριακάτικο αγώνα με τον Λεβαδειακό και πέρασε όλο το Σαββατοκύριακο μία άνευ προηγουμένου περιπέτεια που ούτε στα πιο «μελανά» του όνειρα μπορούσε να φανταστεί...

 Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του και σας παρουσιάζει τη θέση του...

- Κύριε Πλεξίδα, καλησπέρα... Ποια είναι η άποψή σας για το περιστατικό της απόπειρας δωροδοκίας του ποδοσφαιριστή της ομάδας σας;
«Εμείς καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα και αυτές τις πρακτικές... Πρέπει να εκλείψουν από τον χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού. Οφείλουμε να προφυλάξουμε το άθλημα, όταν –ειδικότερα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε– υπάρχουν ακόμη επιχειρηματίες που βάζουν χρήματα στο ποδόσφαιρο».
- Θεωρείτε ότι το θέμα πήρε υπερβολικές διαστάσεις, ειδικότερα μετά την κράτηση του κ. Κομπότη;
«Όταν ένας ποδοσφαιριστής έρχεται κλαίγοντας στο σπίτι μου την παραμονή ενός αγώνα και μου καταθέτει ένα τέτοιο συμβάν, το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν συνοδεύσω το παιδί στην αστυνομία και να μιλήσω με τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ...»
- Τι σας είπε ο κ. Καλογιάννης;
«Ότι εμείς θέλουμε ένα καθαρό πρωτάθλημα, οπότε πράξε ανάλογα... Δεν με απέτρεψε από κάτι... Οι καιροί είναι δύσκολοι και ο ΟΠΑΠ θα σταματήσει τη χορηγία του πρωταθλήματος αν αποδειχθεί ότι στήνονται παιχνίδια κάτω από το τραπέζι...»
- Με τον κ. Κομπότη γνωρίζεστε;
«Γνωριζόμαστε...»
- Μιλήσατε καθόλου μαζί του;
«Και χθες στο αστυνομικό τμήμα αλλά και το Σάββατο τηλεφωνικά... Προσωπικά δεν έχω τίποτε μαζί του...»
- Τι σας είπε;
«Ότι ουδέποτε εκείνος προέβη σε μία τέτοια ενέργεια και ότι το όλο θέμα έχει να κάνει την επιθυμία του εκδότη μιας τοπικής εφημερίδας της Λιβαδειάς –ο γιος του τηλεφώνησε στον Πουρή και του μετέφερε την πρόταση– να κάνει κακό στον ίδιο και την ομάδα του...»
- Εσείς τι πιστεύετε; Υπήρξε πράγματι απόπειρα δωροδοκίας;
«Γι᾿ αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, γιατί τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε ο Πουρής ήταν πολλά... Ακόμη και όταν είχαμε φτάσει στο αστυνομικό τμήμα, αυτός ο φίλος του συνέχιζε να του τηλεφωνεί. Η Ασφάλεια διασταύρωσε τα στοιχεία και το όνομα που κατέθεσε ο ποδοσφαιριστής, απλά ο ίδιος δεν ήθελε να το συνεχίσει γιατί κατάγεται από την Βοιωτία, οι γονείς του μένουν στη Λιβαδειά, ενώ ο φερόμενος ως μεσάζων είναι πολύ καλός του φίλος του και δεν ήθελε να του δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα».
- Πόσο μεγάλη κηλίδα αφήνει αυτό το περιστατικό στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας;
«Είναι πολύ κρίμα και από προχθές αναρωτιέμαι αν πραγματικά αξίζει ο χώρος για να επενδύσει κάποιος τα χρήματά του και να ασχοληθεί σοβαρά ή πρέπει να απομακρυνθούν όλοι όσοι έχουν σοβαρές προθέσεις... Κι ας μείνουν όλοι εκείνοι που θέλουν να κάνουν βρώμικες δουλειές...»
- Είστε απογοητευμένος δηλαδή;
«Πάρα πολύ... Φέτος κάτσαμε όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και συμφωνήσαμε να φτιάξουμε ένα σωστό πρωτάθλημα κι ακόμη δεν αρχίσαμε και βλέπετε τι γίνεται... Εμένα η δουλειά μου δεν είναι το ποδόσφαιρο. Αποφάσισα να μπω στο ποδόσφαιρο για να συνεισφέρω στον σύλλογο της πόλης μου. Όταν βρίσκομαι αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις, όμως, αναρωτιέμαι αν αξίζει να ασχολούμαι...»
- Με τον ποδοσφαιριστή σας μιλήσατε; Σε τι κατάσταση βρίσκεται;
«Το παιδί είναι φοβισμένο και το Σάββατο έβαλε τα κλάματα! Πρόκειται για έναν ανερχόμενο τερματοφύλακα που είναι μόλις 21 ετών και ο οποίος αξίζει τα εύσημα για την πράξη του να καταγγείλει αυτή την ανήθικη πρόταση... Πραγματικά μπράβο του, γιατί τα χρήματα δεν ήταν λίγα και πιστεύω ότι αρκετοί θα ήταν αυτοί που θα μπορούσα να πουν το ναι... Κι όμως εκείνος δεν το είπε και αυτό λέει πολλά για την προσωπικότητά του και το ήθος του...»









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου