Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Κόντρα της κας. Μερεντίτη με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη


Την ακαριαία αντίδραση της κας Σούλας Μερεντίτη, στην ολομέλεια της βουλής, προκάλεσαν τα σχόλια του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, με θέμα: «Διαχείριση και προστασία ακινήτων ΥΠΑΑΤ – Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις».

Η κα Μερεντίτη απαντώντας στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ανέφερε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι Βουλευτές ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε μια επικίνδυνη πολιτική σπέκουλα, ένα πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Μας αποκάλεσε «προδότες». Εγώ του απαντώ ότι προδοσία είναι να κάνεις «κολοτούμπες», να αλλάζεις γνώμη, στόχους και επιλογές υπό το φόβο των δημοσκοπήσεων.

Ο κ. Καρατζαφέρης επέλεξε να στηρίξει την Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου με δύο στόχους: Το PSI και τη δανειακή σύμβαση. Δεν τα ψήφισε και έρχεται τώρα εδώ να μας μιλήσει για προδοσία.

Εμείς επιλέξαμε με πόνο, ένα σταθερό δρόμο, αυτόν της σωτηρίας της πατρίδας και αδιαφορώντας για τις δημοσκοπήσεις - οι οποίες για το δικό μας το κόμμα είναι πολύ χειρότερες - συνεχίζουμε αυτόν το δρόμο, γιατί έχουμε αποφασίσει να ανέβουμε αυτό τον γολγοθά, παρ’ όλες τις δυσκολίες για το καλό όλων μας και κυρίως των παιδιών μας.

Κύριε Πρόεδρε, ζήτησα το λόγο επί προσωπικού, γιατί είμαι υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας, μία ιδιότητα που την τιμώ διαχρονικά και θέλω να την επαναλαμβάνω. Η ιδιότητά μου ως Βουλευτής είναι προσωρινή.

Τι μήνυμα έστειλε σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης μέσα από αυτήν την αίθουσα, όταν μίλησε στους μετόχους, στους καταθέτες και στους υπαλλήλους της Αγροτικής Τράπεζας για κατάρρευση της ΑΤΕ;

Τι θα ήθελε ο κ. Καρατζαφέρης αύριο το πρωί και τι περιμένει από τους καταθέτες και τους μετόχους της ΑΤΕ; Περιμένει να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην ΑΤΕ και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους; Τότε θα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την αγροτική γη, που είναι υποθηκευμένη στην ΑΤΕ.

Αυτό είναι προδοσία. Περιμένω από τον κ. Καρατζαφέρη πραγματικά να ανακαλέσει και να επανεξετάσει τη στάση του. Διότι εδώ σήμερα η στάση του ήταν ένας επικίνδυνος πολιτικός τυχοδιωκτισμός.

Αυτή ήταν η απάντησή μου επί προσωπικού. Και επιμένω ότι ήταν επί προσωπικού, καθώς σαν υπάλληλος, σαν καταθέτης της ΑΤΕ και  σαν πολίτης αυτής της χώρας, ζω την αγωνία των αγροτών, που έχουν σχεδόν όλοι τους υποθηκευμένη την περιουσία τους στην Αγροτική Τράπεζα.

(από πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη)

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου