Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ίδρυμα Στέγη - Οι δρομείς δείχνουν το φιλανθρωπικό τους χαρακτήρα


Εκτός από τα δρομικά τους καθήκοντα οι δρομείς αποδεικνύουν και την κοινωνική τους ευαισθησία στον 5ο Ημιμαραθώνιο «Θανάσης Σταμόπουλος».






Έτσι, μέσω της φόρμας δήλωσης συμμετοχής στους αγώνες 21,1χλμ και 6,5 χλμ., οι δρομείς είχαν την επιλογή να προσφέρουν ένα  ποσό στο ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΕΓΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Οι εγγραφές φτάνουν στο τέλος τους και η ανταπόκριση τόσο των Τρικαλινών δρομέων όσο και των δρομέων άλλων πόλεων είναι  πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς έχει ήδη συγκεντρωθεί ένα αρκετά σημαντικό ποσό.

Το φιλανθρωπικό έργο όμως του συλλόγου δρομέων Τρικάλων δε σταματά εδώ. Έπειτα από επίσκεψη του αντιπροέδρου του Συλλόγου Ν. Οικονομίδη στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και στη συνάντηση που είχε με τη διευθύντρια της Στέγης κυρία Κατερίνα Αθανασίου αποφασίστηκε η επέκταση των δραστηριοτήτων στήριξης του ιδρύματος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 17 και 18 Μαρτίου.

Έτσι το Σαββάτου 17 Μαρτίου (από τις 10:00 έως τις 19:00) αλλά και την Κυριακή 18 Μαρτίου (από τις 10:00 το πρωί) στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, θα υπάρχει ειδικό περίπτερο του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Εκεί, τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα θα εκθέτουν τις χειροτεχνίες τους στο κοινό, ώστε δρομείς και απλός κόσμος να μπορέσει να δει τα εκθέματα των παιδιών (ζωγραφιές, αγιογραφίες, διακοσμητικά, κλπ) και να βοηθήσει στην ενίσχυση του Ιδρύματος με την αγορά κάποιων έργων.

Όπως μας εξήγησε η διευθύντρια κ. Αθανασίου, το Ίδρυμα δε συντηρείται από κρατικούς πόρους, αλλά από χρήματα που δίνουν οι οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται, από δωρεές και από πωλήσεις των έργων που κατασκευάζουν τα παιδιά.

Τέλος, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, αποφασίστηκε, λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιμαραθωνίου, τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Στέγη να τρέξουν τα τελευταία 500 μέτρα της διαδρομής και να πάρουν το χειροκρότημα από τους παραβρισκόμενους. Ένα χειροκρότημα που πραγματικά τους αξίζει.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
www.stamhalfmarathon.org


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου